Nieuws

Dagenlange panne zorgt voor onbereikbare sites Mediahuis

De websites en digitale uitgaven van Mediahuis waren dagenlang niet of beperkt bereikbaar voor lezers. Door technische problemen konden enkele edities niet verschijnen.

 
Dit weekend waren de websites van De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg een tijdlang slechts in een beperkte versie bereikbaar. De technische storing begon donderdagnamiddag, en sleepte aan tot zondag. Hierdoor zijn onder andere enkele digitale edities van De Standaard niet kunnen verschijnen.
 
Het euvel is te wijten aan een “technisch hardwareprobleem”, zegt woordvoerder Frank Jaspers aan De Morgen. In het weekend werd samen met dienstverlener HP gezocht naar een oplossing, en uiteindelijk werden de websites in de loop van zondag terug toegankelijk. De schade is desalniettemin groot, volgens Jaspers: “Dit berokkent ons heel wat imago- en financiële schade. Het zal zeker nog een staartje krijgen.”
 
Hoewel de panne deed denken aan de grootschalige DDoS-aanval die dit weekend het internet teisterde, zouden de problemen niet gerelateerd zijn. Ook ontkent Jaspers dat een hack aan de basis zou liggen.
 
Op 16 november organiseren Smart Business en ZDNet.be een gratis seminar over business continuity en security. Schrijf je in op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business