Nieuws

Microsoft Teams opent jacht op Slack

Nu Microsoft Teams zijn intrede heeft gemaakt, zijn "apps du jour" zoals Slack geen lang leven beschoren, volgens vicepresident Ron Merkezich.

 
Gisteren werd Microsoft Teams officieel voorgesteld aan het grote publiek. Volgens Microsoft is het platform een “chat-based workplace”: een plaats voor teamwork, individuele gesprekken en groepchat. De jacht op concurrenten Slack, Spark en HipChat wordt daarmee geopend.
 
Vooral Slack moest het ontgelden, waarna het team de strijdbijl opnam door Microsoft Teams paginabreed te ‘verwelkomen’ in the New York Times.
 

“Slack is er om te blijven,” verzekert de open brief, maar het platform heeft in praktijk wel wat te vrezen. Microsoft pakt uit met enkele zakelijke voordelen die Slack liet liggen.

Azen op kanjers

Terwijl Slack eerder mikt op eenvoud, gebruiksgemak en een leuke chatervaring, legt Microsoft de focus op beheermogelijkheden van het platform. Zo kan Teams zich, meer dan Slack, profileren door schaalbaarheid, security en privacy. Dat, gecombineerd met de gelikte interface die verrassend veel aan Slack doet denken, biedt zowel voordelen voor de IT’er als voor de gebruiker. Dat weet ook vicepresident van het marketingdepartement Office 365, Ron Merkezich: “We zijn uniek in het feit dat we een vriend zijn voor IT en een vriend voor de eindgebruiker.”

Grote vijver

Bovendien kan het platform beroep doen op een bestaand publiek van Office 365-klanten. Microsoft Teams wordt deel van de Office-suite en kan als dusdanig geactiveerd worden als bijkomende functie van het Office 365-abonnement. Daarmee kregen 85 miljoen Office 365-klanten vanaf gisteren toegang tot de applicatie. Om te vergelijken: Slack liet onlangs weten dat het zo’n 5,8 miljoen wekelijkse gebruikers heeft gesprokkeld.

“App du jour”

In plaats van voornamelijk kleine en creatieve teams aan te spreken – de doelgroep van Slack – eist Microsoft dus een groter deel van de koek op. Zowel kmo’s als enterprises kunnen aan de slag met Microsoft Teams, en dankzij de schaalbaarheid, het beheersgemak en de integratie met Office, nog steeds de standaard in de bedrijfswereld, is er kans dat een groot deel zal toehappen.
 
Markezich maakt zich alvast geen zorgen om de concurrentiestrijd. “Kleine bedrijven komen en gaan,” zei hij volgens Business Insider UK, doelend op Slack en anderen. Het zijn volgens hem niet meer dan “applicaties du jour” die geen lang leven beschoren zijn. Nu niet alleen Facebook, maar ook Microsoft zich komt mengen in de chatplatform-markt, kan hij weleens gelijk krijgen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business