Nieuws

'Threat intelligence nuttig, maar te complex'

Bedrijven vinden het moeilijk om data rond security te interpreteren: de meesten die threat intelligence gebruiken, slagen daar nauwelijks in.

 
Threat intelligence, de verzameling data rond een bepaalde security-dreiging, wordt door meeste bedrijven als iets positiefs gezien. Het helpt om het bedrijf te beschermen tegen malware, datalekken, en hack, en vormt de toekomstige security-strategie. Toch is er een keerzijde.

Niet effectief

Ongeveer 70 procent van respondenten vindt dat threat intelligence “te volumineus en te complex” is om echt nuttig te zijn. Dat wordt duidelijk uit een bevraging van Anomali in opdracht van het Ponemon Institute. De ondervraagde bedrijven kunnen niet overweg met de enorme hoeveelheid aan informatie, en zeggen dat ze de nodige expertise missen om de data te interpreteren. Slechts 27 procent gelooft dat hun organisatie effectief is in het gebruiken van data om cyberdreigingen accuraat te herkennen.
[related_article id=”168833″]

Overweldigend

Dat blijkt, samen met de hoge kosten, meteen de voornaamste reden te zijn om niet voor een threat intelligence-platform te kiezen. 36 procent van de respondenten zegt geen concrete plannen hebben om in de toekomst zo’n platform te implementeren.  Logisch, want voor je threat intelligence kan gebruiken, heb je nood aan iemand die het kan interpreteren, zegt Travis Farral, directeur security strategy bij Anomali aan Computerworld. “Er is te veel data om te verwerken als je een beperkte bron van personeel hebt,” volgens Farral. “Het kan overweldigend zijn om uit te puzzelen naar welke van die 100.000 dingen je eerst moet kijken.”
 
“Je zou geen threat intelligence mogen gebruiken, tenzij je er iets mee kan doen,” beaamde Jason Trost Anomali-vicepresident ‘threat research’ tegenover Dark Reading. “Als je er niets mee kan doen, is het het waarschijnlijk niet waar om die data te verwerken.”
 
Op 16 november organiseren Smart Business en ZDNet.be een gratis seminar over business continuity en security. Schrijf je nu in op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business