Nieuws

Ook Belfius treedt toe tot Payconiq

De contactloze betalingsapp Payconiq heeft nog een Belgische bank gestrikt. Na KBC, stapt nu ook Belfius in het bootje.

Contactloos betalen

Met Payconiq kunnen gebruikers met hun smartphone contactloos betalen in de winkel. De app wint snel populariteit en kan inmiddels gebruikt worden bij zo’n 11.000 Belgische handelaars. In tegenstelling tot andere betaalapps, zoals Bancontact, werkt Payconiq niet met een QR-code die gescand moet worden. Om te betalen, selecteert de gebruiker de zaak, geeft hij het bedrag in, en bevestigt hij de betaling met een pincode. De handelaar ontvangt op zijn beurt meteen een overzicht van de transactie, zonder dat er een betaalterminal aan te pas kwam.

Drie partners

Payconiq werd oorspronkelijk door ING gelanceerd, en kreeg sinds juli ook de steun van KBC. Beide banken gingen een samenwerkingsakkoord aan om het betaalmiddel uit te bouwen in België. De grootbank Belfius, is sinds kort de derde partner in dat verband.

Ondanks de samenwerking blijft Payconiq een “open systeem”, volgens Payconiq-CEO Joeri Lieten, klanten van alle banken kunnen zich registeren. De drie grootbanken slaan wel de handen in elkaar om het betaalmiddel uit te werken in België. Zo kunnen ze in het mobiele betaalmilieu opboksen tegen een gevestigde waarde als Bancontact, en de naderende nieuwe wereldmachten zoals Apple of Samsung Pay.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business