Nieuws

Slack en Google versterken samenwerking rond Google Drive

Google en het zakelijke chatplatform Slack slaan de handen in elkaar. Beiden werkten al langer samen, maar nu wordt dat partnership uitgediept met enkele nieuwe features.

 

De aangekondigde functies richten zich vooral op een wisselwerking tussen Slack en de productiviteitstools van Google: G Suite en Google Drive. Volgens Slack worden maandelijks miljoenen Google-bestanden gedeeld door de gebruikers van het platform. Aan de manier waarop die documenten worden gebruikt, kan nog gesleuteld worden, zo blijkt. De updates zijn nog niet beschikbaar, maar komen er begin 2017 aan.

Drive-bot

Binnenkort kunnen Slack-kanalen – chatgroepen die binnen het bedrijf aangemaakt worden – worden verbonden met een Team Drive. Alle bestanden die worden gedeeld in het kanaal, worden automatisch opgeslagen in de Drive, zodat gebruikers niet meer verwoed moeten scrollen om een bestand van drie weken geleden te vinden.

Daarnaast licht Slack een tipje van de sluier over een project van Google Drive: de Drive-bot. Tot nu worden gebruikers via mail gewaarschuwd als er iets gewijzigd wordt in een Drive-document; binnenkort kan dat in Slack ook via de bot. De Drive-bot zal gebruikers op de hoogte houden van veranderingen en biedt hen een snelle manier om nota’s te verwijderen of op te lossen, en toestemmingen te geven.

[related_article id=”168853″]

Microsoft-killer

De belangrijkste aankondiging houdt Slack echter voor het laatst: administrators van G Suite kunnen vanuit de adminconsole binnenkort ook Slack uitrollen. Dat is groot nieuws, aangezien Slack zo een van de grote pluspunten van concurrent Microsoft Teams onderuithaalt. Microsoft Teams lijkt als twee druppels water op Slack, en kan voor Office 365-klanten meteen worden uitgerold als deel van hun abonnement.

Zo was Microsoft verzekerd van een grote basis potentiële klanten, maar nu bedrijven die Google Drive gebruiken dat ook met Slack kunnen, is die voorsprong enigszins verzwakt. Als Slack de strijd wilt aangaan met Microsoft is een versterkt partnership met Google de beste keuze; vuur bestrijd je met vuur.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business