Nieuws

IBM lanceert mobiele app Watson Analytics op iPad

Het analytics-platform van IBM gaat de mobiele tour op en moet het voor gebruikers met een iPad mogelijk maken om overal data te bekijken.

 
Sinds 2014 konden gebruikers al terecht bij de webversie, maar vanaf nu is IBM Watson Analytics ook beschikbaar voor de iPad. De mobiele app maakt het voor gebruikers makkelijk om onderweg of in een vergadering meteen de juiste informatie te verzamelen.
 
“We hebben allemaal weleens een meeting besloten met een waslijst aan follow-up items. Watson Analytics Mobile App helpt gebruikers om snel antwoorden te vinden – het onderbreekt de dialoog niet, zodat beslissingen sneller gemaakt en geïmplementeerd kunnen worden,” zegt Elcenora Martinez, productmanager bij Watson Analytics.
 
Met de applicatie kunnen gebruikers gegevens importeren en meteen data bekijken in een handig overzicht, zoals een grafiek of taartdiagram. Omdat de analytics-app gebaseerd is op de artificiële intelligentie van Watson, is het ook mogelijk om gewoon naar informatie te vragen. Watson begrijpt natuurlijke taal, en doet suggesties over de informatie die je nodig lijkt te hebben. Dat gebeurt, zoals bij de meeste artificieel intelligente apps, in het Engels.
 
De app is voorlopig alleen beschikbaar voor iOS, wat wellicht een groep gebruikers overboord zet. Of er een Android-versie aan zit te komen, is niet bekend.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168440/ibm-watson-helpt-vlaamse-jongeren-aan-baan/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business