Nieuws

Deze 5 programmeertalen zoeken werkgevers het vaakst

Beginnende programmeurs vragen zich vaak af bij welke programmeertaal ze moeten starten. Een onderzoek van JobLift zegt dat je alvast niet kan missen met PHP.

 
Joblift analyseerde gedurende het afgelopen jaar ruim 224.000 vacatures van websites als StepStone, Manpower en Monsterboard en concludeert dat programmeurs die zich concentreren op PHP op dit moment het meest gewild zijn. Zo’n 15.000 vacatures gingen specifiek op zoek naar een PHP-programmeur. Daarnaast vragen iets meer dan 12.000 vacatures naar Java-ontwikkelaars en werden bijna 11.500 .NET-ontwikkelaars gezocht. Er is iets minder vraag naar gespecialiseerde C#- of JavaScript-programmeurs; voor die functies werden respectievelijk 7.000 en 3.000 vacatures gevonden.
 

Bron: Joblift, 2017

Meest gewilde competentie

Wanneer wordt gekeken naar competenties, in plaats van de jobtitel in de vacature, blijkt dat de volgorde hierbij iets anders ligt. Kennis van Java wordt in dit geval meer gevraagd dan kennis van PHP. In maar liefst 32.000 vacatures wordt gezocht naar ervaring met Java, terwijl 29.000 vacatures .NET-kennis vermelden als noodzakelijke competentie. PHP komt slechts voor in 28.000 vacatures. Javascript en C# worden ten slotte in meer dan 25.000 vacatures vermeld als nuttige competenties.

Wint aan populariteit

De snelst groeiende programmeertaal blijkt ten slotte TypeScript. Maandelijks komt er gemiddeld 10 procent aan vacatures bij die vragen om kennis van Microsofts JavaScript-variant. Andere talen die in steeds meer vacatures voorkomen, zijn Scala en Delphi/Object Pascal, gevolgd door PHP en Python.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business