Raspberry Pi fuseert met CoderDojo

De Raspberry Pi Foundation en CoderDojo gaan een fusie aan. In praktijk betekent dat dat beide organisaties samen zullen werken om jongeren wereldwijd te leren programmeren.

 
Raspberry Pi is vooral bekend van de elementaire computers ter grootte van een kredietkaart die gebruikt kunnen worden voor kleine IT-projecten of educatieve doeleinden. Het bedrijf zal de krachten bundelen met CoderDojo, de Ierse organisatie die in 2013 begon met het houden van gratis events waarop jongeren werden uitgenodigd om kennis te maken met programmeren. Inmiddels is de organisatie wereldwijd actief, ook in België.

Neutraal blijven

De fusie moet ervoor zorgen dat CoderDojo, dat vooral door vrijwilligers wordt ondersteund, zich kan beroepen op de expertise van Raspberry Pi om bijvoorbeeld groeistrategieën uit te tekenen en het uitgebreide lesmateriaal kan gebruiken tijdens de educatieve events. Het betekent niet dat de Raspberry Pi-toestellen nu een grotere rol zullen spelen tijdens de educatieve sessies, verzekert CoderDojo in een blogpost. CoderDojo is en blijft content-, software- en hardware-neutraal, luidt de boodschap. De Dojos blijven eveneens gratis voor deelnemers.

Uitwisseling

In praktijk houdt de overeenkomst tot slot dat Raspberry Pi-CEO Philip Colligan deel wordt van het bestuur van de CoderDojo Foundation, terwijl de oprichter van CoderDojo, Bill Liao en James Whelton lid worden van het bestuur van de Raspberry Pi Foundation. De twee stichtingen zullen nauw samenwerken om hun ‘gezamenlijke doelen’ te behalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business