Belfius rolt contactloos betalen uit voor klanten

Vanaf vandaag kunnen Belfius-klanten betalen via NFC. Tegen eind 2017 zou dat in zo goed als in alle winkels mogelijk moeten worden.

Belfius rolt vanaf vandaag het contactloos betalen uit voor hun klanten. Met de mobiele app, een betaalkaart en een NFC-compatibele smartphone kan je als Belfius-klant voortaan betalen door je toestel naast de terminal te houden. Daarvoor moeten gebruikers nog wel de functie te activeren in de Belfius Mobile-app, iets dat tijdens de testperiode al door zo’n 25.000 gebruikers werd gedaan volgens het persbericht.

Sneller

Het contactloos betalen zou veel sneller gaan, dan het conventionele afrekenen met betaalkaart en pincode. Zoals gewoonlijk verschijnt het verschuldigde bedrag op de betaalterminal, maar in plaats van de kaart in het toestel te plaatsen, houdt de gebruiker zijn smartphone dan tegen of dichtbij de terminal. Via NFC (near-field communication) wordt er een verbinding gemaakt tussen het toestel en de terminal: toegang tot het internet is niet nodig.

 

Bedraagt de transactie minder dan 20 euro, dan is zelfs een pincode niet nodig. De betaling wordt dan automatisch uitgevoerd wanneer een NFC-verbinding tot stand wordt gebracht, tenzij de gebruiker er zelf voor kiest om de pincode verplicht te maken bij elke transactie. Vanaf 20 euro is het ingeven van een code sowieso verplicht.

Eind 2017

De functie is alleen beschikbaar voor Belfius-klanten, maar werkt wel met meerdere betaalmethoden en -kaarten zoals Bancontact, Maestro, MasterCard en Visa.

Om de NFC-verbinding tussen smartphone en terminal te garanderen, moet ook het betaalkastje compatibel zijn. Op dit moment is een groot deel van de bestaande terminals al uitgerust met de feature, en tegen eind 2017 moeten alle terminals in ons land het contactloos betalen ondersteunen.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167871/slechts-027-procent-betalingen-belgie-is-contactloos/


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business