Worldpay test downloadbare betaalterminal op smartphone

Worldpay lanceert in Londen een proefperiode van een mobiele POS-app. Het systeem laat handelaars toe om zonder terminal betalingen te accepteren.

Daarvoor moeten ze alleen beschikken over een smartphone met NFC-functionaliteit, met daarop de app My Business Mobile. Dat meldt Internet Retailing. De applicatie accepteert contactloze kaartbetalingen, maar bijvoorbeeld ook betalingen via Android Pay of Apple Pay, wat het systeem meteen onderscheidt van andere mobiele oplossingen. Bovendien is er geen andere hardware nodig, zoals een afzonderlijke terminal om een pincode in te geven. Tot 30 pond – net geen 35 euro – is er zelfs geen pincode nodig.

Proef in Londen

De app wordt geïntroduceerd in een pilootproject in Londen. Wellicht zal de app vooral zijn nut bewijzen bij kleinere en mobiele winkeliers zoals foodtrucks, festivalstandjes, pop-upwinkels en marktkramers, zegt Nick Telford-Reed, directeur van technologische innovatie bij Worldpay. ‘Door hardware buiten beschouwing laten, brengen we betalingen echt naar de toekomst. Deze revolutionaire, nieuwe app heeft het potentieel om microbedrijven te laten profiteren van kaartbetalingen te accepteren zonder de nood aan gespecialiseerde hardware. We hebben allemaal een telefoon in onze zak zitten, en nu zullen deze handelaar en kleine bedrijven diezelfde telefoon gebruiken om betalingen te accepteren. Ze moeten nooit een sale missen,’ aldus Telford-Reed.

Feijoa Tree, een mobiele koffiestand, is de eerste die de app in praktijk uittest gedurende zes maanden. Wanneer die proefperiode goed verloopt, bekijkt Worldpay of en wanneer de betaalapp verder wordt uitgerold.

Mobiele betaaloplossingen

Worldpay is niet de enige payment-dienstverlener die op zoek is naar de ideale mobiele betaaloplossing. Ook Orange lanceerde aan het begin van dit jaar een betaaloplossing voor professionals, in samenwerking met Ingenico. Bij die betaalmethode is nog wel een kaartlezer nodig.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167871/slechts-027-procent-betalingen-belgie-is-contactloos/


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business