Kaarten voor slimme wagens komen van Cisco en TomTom

TomTom en Cisco, allebei voorzien van bakken ervaring op het vlak van slimme wagens en bijhorende kaarten, slaan de handen in elkaar voor systemen voor zelfrijdende wagens.

 
Het Nederlandse TomTom gaat samenwerken met de Amerikaanse netwerkgigant Cisco. Dat weet VentureBeat. De twee bedrijven willen gezamenlijk geavanceerde kaarten ontwikkelen waarmee autonome wagens aan de slag kunnen. De kaarten moeten informatie bevatten tot op het niveau van de individuele rijstroken. Dergelijke systemen zijn nodig wanneer je de wagen van morgen succesvol van A naar B wil laten rijden. Het volstaat immers niet om geen accidenten te maken: om correct te navigeren is kennis van zake over bijvoorbeeld voorsorteerstroken ook van belang.
 
Cisco brengt de nodige ervaring inzake connected transport naar de tafel. Het bedrijf heeft al heel wat sensoren en controllers die helpen om de doorstroom van verkeer te verbeteren. TomTom kennen de meesten dan weer van de gps-business. Het bedrijf is echter een hele grote naam om het gebied van slimme en gedetailleerde kaarten. Tomtom maakt nu al kaarten met autonome wagens in het achterhoofd, en werkt nauw samen met bedrijven die hardware voor zelfrijdende auto’s ontwikkelen.
 
Samen hebben de twee heel wat ervaring inzake technologie en verkeer. Ze willen nu wegeninfrastructuur, voertuigen, chauffeurs en de overheid samenbrengen in een systeem dat gedetailleerde informatie in realtime kan verzamelen.
 
Concreet zullen de twee een ‘Distributed Acoustic Sensing’ (DAS)-systeem uitwerken waarbij glasvezelkabels langs de weg met de hulp van vibraties verklappen hoeveel verkeer er passeert. Dergelijke statische gegevens kunnen dankzij de samenwerking gecombineerd worden met de data van TomTom: dat bedrijf heeft erg gedetailleerde info over het verkeer onder andere dankzij de talrijke gebruikers van zijn verbonden gps-systemen en apps.
 
De samengevoegde data moet op termijn tot heel gedetailleerde kaarten met ongezien precieze verkeersinformatie zorgen, die autonome wagens vervolgens kunnen gebruiken in combinatie met hun eigen sensoren om een correct beeld te krijgen van hun omgeving.
 
De samenwerking, die in essentie data vanuit voertuigen combineert met data verzameld aan de kant van de weg, is de zoveelste in de race naar een veilig verkeerssysteem met steeds slimmere auto’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business