Nieuws

Google vrijgesproken van belastingsontwijking

De moeder der zoekmachines moet de 1,12 miljard euro aan Frans belastingsgeld dan toch niet betalen. Twee weken geleden liep Google nog tegen een recordboete van 2,4 miljard euro aan.

 
Google hoeft geen miljarden te betalen omdat het geen belastingen in Frankrijk heeft betaald, zo meldt Bloomberg. Dat heeft de administratieve rechtbank in Parijs beslist. Eerder claimde de Franse fiscus dat Google tussen 2005 en 2010 belastingen ontdook. Zo zou ze fiscale Franse acties in Frankrijk afgehandeld hebben.
 
De Franse rechters bepaalden dat de Google-vestiging in Frankrijk geen vaste basis is en dus niet kan worden beschouwd als hoofdkantoor. Google reageerde op het vonnis dat het zal blijven werken aan de groei van de Franse digitale economie.
 

Opluchting

Door deze beslissing moet het technologieconcern geen belastingsom van 1,12 miljard euro neerdokken. Dit vonnis komt gunstig uit, want vorige maand kreeg het bedrijf de grootste boete die de Europese Commissie ooit heeft uitgeschreven: 2,4 miljard euro. Het zou namelijk de resultaten van zijn zoekmachine beïnvloed hebben om zijn eigen shoppingdienst hoog te laten eindigen in de lijst.
Volgens persbureau Reuters overweegt de Franse belastingdienst in beroep te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business