Prime Day 2017 werd ‘grootste dag ooit’ voor Amazon

De derde editie van Amazon Prime Day bleek een succes. In 30 uur deden ‘tientallen miljoenen’ Prime-abonnees een aankoop.

Amazon noemde het flashsale-event ‘de grootste dag ooit’ in de geschiedenis van het bedrijf. Dit jaar nam de verkoop ruim 50 procent toe vergeleken met 2015 en zou de cijfers van Black Friday en Cyber Monday overtreffen. De actie zorgde er daarnaast voor dat er meer leden zich registreerden voor een Prime-abonnement dan eender welke andere dag sinds de start van de retailer. Concrete verkoopcijfers werden niet bekendgemaakt, hoewel analisten de totale omzet schatten op 1 miljard tot 2 miljard dollar.

Bestverkocht in België

Wereldwijd was de Echo Dot het bestverkochte product. Amazons slimme speaker is de opvolger van de Amazon Echo, en staat eveneens toe om te communiceren met virtuele assistent Alexa. Er werden van zowel de Amazon Echo als de Echo Dot globaal zeven keer zoveel toestellen verkocht dan in 2016. De speakers zijn vooralsnog niet in onze contreien verkrijgbaar. De bestverkochte producten in België waren dan ook een PlayStation Plus Membership en de volledige serie van Game of Thrones op Blu-Ray.

‘Twintig keer meer sales’

Ook de kleine handelaars die hun producten aanbieden op het platform waren tevreden over de resultaten. ‘In het totale Prime Day-event (alle 30 uren) zagen we rond twintig keer meer sales. Dit is een groot voordeel voor onze business, aangezien het ons zichtbaar maakt voor duizenden nieuwe klanten, en ons helpt met cashflow net voor we onze inventaris opmaken voor het feestseizoen,’ liet handelaar Ben Arneberg van Willow & Everett weten. Een andere retailer zei dat Prime Day goed was voor 350 procent meer sales dan het jaar daarvoor.

2018

Amazon Prime Day duurde dit jaar 30 uur, in plaats van de gebruikelijke 24 uur. In die tijdspanne werden duizenden producten afgeprijsd voor de Prime-abonnees: de online gebruikers die maandelijks een vast bedrag betalen in ruil voor extra online diensten, zoals videostreaming en prioritaire verzending. Vicepresident Amazon Prime Greg Greeley heeft inmiddels bevestigd dat het salesevent ook volgend jaar zal doorgaan.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/168301/moet-weten-amazon-prime-day/


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business