Nieuws

Plant Google een heropleving van Google Plus?

In een nieuw bèta-programma zoekt Google proefpersonen die feedback moeten geven over het sociale netwerk. Komt er nog een redesign aan voor Google Plus?

Sinds Google Plus zo’n zes jaar geleden werd gelanceerd, heeft het sociaal netwerk weinig gebruikers kunnen charmeren. Het leek erop dat het medium binnenkort een stille dood zou sterven, maar zo ver laat Google het niet komen. De internetreus zoekt proefpersonen om het sociale netwerk te verbeteren.

Bèta-programma

Dat blijkt uit een post op Google Plus en Twitter. In het bericht zegt Google te zoeken naar bèta-testers die bereid zijn om nieuwe functies uit te testen en hun bevindingen te bespreken met het Google-team. Proefpersonen moeten actief zijn op Google Plus, gemotiveerd om meer te leren en bij te dragen aan de discussie en bereid zijn om kwalitatieve feedback te bieden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een online formulier in te vullen en krijgen, indien ze geselecteerd worden, als eerste toegang tot nieuwe toevoegingen aan het platform.

 

Google’s oproep op Google Plus.

Dat Google actief op zoek gaat naar nieuwe proefpersonen, is verrassend. Sinds het grote redesign dat het sociale netwerk in 2015 onderging, werden nauwelijks nog nieuwe veranderingen doorgevoerd, laat staan dat er significante nieuwe functies worden uitgerold. Het bèta-programma toont aan dat daar misschien verandering in komt. Google kan weleens van plan zijn om het sociale netwerk nogmaals te vernieuwen om het engagement van gebruikers op te krikken.

Controverse

Qua gebruikersaantallen heeft Google Plus alvast niets te klagen. Omdat Google Plus geïntegreerd werd in vele andere Google-diensten, ging het aanmaken van een account haast automatisch voor vele gebruikers. Het merendeel bracht echter zo goed als geen tijd door op het platform. Na enkele controverses, zoals de Nymwars, en de afscheuring en herlancering van verwante producten als Photos en Hangouts, slaagde Google Plus er tot nu toe niet in om zich te herpakken.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/168547/hoe-facebook-sociale-media-landschap-domineert-grafiek/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business