Nieuws

Amazon vindt de automaat heruit

De winkelreus heeft er een nieuw speeltje bij: voortaan kan je in de Verenigde Staten een klein product (zoals blikje of telefoonlader) meteen ophalen bij een afhaalpunt.

Amazon belooft dat je binnen de twee minuten je aankoop kan ophalen dankzij Instant Pickup, zo meldt de webwinkel aan persagentschap Reuters. Door middel van een barcode op de smartphone kan je een kluis openen met daarin je bestelling.

De winkelreus richt zich hiermee op impulsaankopen. Wie immers een platte batterij of honger heeft, maakt geen bestelling op de website om de dag nadien zijn pakje in de postbus te ontvangen. Naar eigen woorden vindt Amazon de verkoopautomaat heruit. “Het concept is simpel, maar ingenieus. Heb je dorst, dan plaats je snel een bestelling op je telefoon en haal je je bestelling op bij een afhaalpunt.”

De dienst is momenteel enkel beschikbaar in vijf universiteiten in de Verenigde Staten, maar Amazon wil zijn dienst ook naar andere campussen in Amerika brengen. Of de dienst ooit naar België komt, valt te betwijfelen. Je moet immers, zoals bij de meeste Amazon-innovaties, over een Prime-abonnement beschikken om gebruik te maken van Instant Pickup.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business