Nieuws

LinkedIn laat gebruikers eindelijk video’s posten

Een nieuwe functie in de LinkedIn-app laat gebruikers video's opnemen en uploaden. Beter laat dan nooit?

LinkedIn geeft zich eindelijk over aan de drijvende kracht in het landschap der sociale media: video. Een nieuwe functie laat gebruikers toe filmpjes te maken en te uploaden via de mobiele app. De toevoeging moet het sociale netwerk op gelijke voet brengen met Facebook en co, die de video al veel langer omarmd hebben.

In-app filmen

De nieuwe functie vind je in de LinkedIn-app op Android of iOS. Bij het maken van een post zullen gebruikers voortaan ook een video-icoontje te zien krijgen. Met de knop kunnen ze onmiddellijk een video opnemen in de app of een eerder gemaakt filmpje posten. Na de upload deel LinkedIn bovendien enkele handige statistieken, zoals het aantal views en de veelvoorkomende bedrijven, locaties en functietitels van je totale kijkerspubliek. De gegevens van individuele kijkers worden niet gedeeld.

Eigen aan LinkedIns professionele karakter zullen de video’s een meer nichepubliek kunnen aanspreken, door bijvoorbeeld het belichten van projecten, het delen van livepresentaties, of pakweg het tonen demo’s van producten of diensten.

Laatbloeier

LinkedIn komt laat met de introductie van video. Zowat elk noemenswaardig sociaal medium ging het voor en kon de vruchten al plukken van geïntegreerde video’s. Die voordelen zijn legio. Niet alleen wordt videocontent gewaardeerd door gebruikers, ook is het een fel gegeerd medium voor adverteerders. Bovendien kan LinkedIn met video mikken op een hoger engagement van gebruikers. Het professionele netwerk wordt vooral gebruikt door zij die hun cv willen updaten, connecties willen maken en meer info willen opzoeken over bedrijven of werknemers. Met filmpjes hoopt LinkedIn ook een plaatsje te krijgen in de dagelijkse routine van de gebruiker, zoals Facebook of Twitter dat hebben.

Uitrol

De video-functie wordt over de komende weken wereldwijd uitgerold en is alleen bruikbaar voor particulieren. Bedrijven op het sociale medium kunnen in naam van hun pagina nog geen video’s uploaden, hoewel dat een logisch vervolg zou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business