Nieuws

Waarom VMware niet onder de indruk is van Azure Stack

VMware kan het afgelopen kwartaal knappe resultaten voorleggen en kijkt de toekomst vol vertrouwen tegemoet, ondanks de introductie van Azure Stack door Microsoft.

 
VMware overtreft de verwachtingen van vriend en vijand met zijn recentste kwartaalresultaten. Zowel de omzet van 1,9 miljard dollar als de netto winst van 334 miljoen dollar zijn hoger dan wat analisten voorspelden. De voorspelde daling in de verkoop van virtualisatiesoftware door de verzadiging van de markt blijft uit. In de plaats daarvan stagneert de verkoop, terwijl het ‘Compute’-segment zelfs stijgt. VMware verwacht desalniettemin dat nieuwe producten zoals Workspace One in de toekomst een belangrijkere bron van inkomsten zullen worden dan bestaande producten.
 
VMware is de facto de norm in de virtualisatiewereld, dus zo verrassend zijn de goede resultaten ook weer niet. Het komende kwartaal krijgt het bedrijf wel concurrentie van de bovenste plank. Microsoft valt met Azure Stack VMware’s oplossingen voor de hybride cloud aan. Pat Gelsinger, CEO van de cloudsoftware-reus, verliest echter geen slaap. “Microsoft vraagt klanten om heterogeniteit te creëren in hun on premise-omgeving gewoon om gebruik te kunnen maken van sommige Microsoft diensten.”, vertelt hij aan The Register.
 
VMware mikt naar eigen zeggen op een veel bredere aanpak waarbij de klant geen verschil merkt tussen wat on premise draait, en wat in de cloud zit. In welke mate dat nuanceverschil VMware veilig zal stellen van Microsoft-concurrentie, is nog maar de vraag. In september gaat Smart Business naar VMworld. Naar alle waarschijnlijkheid komen we daar meer te weten over de toekomstplannen van de virtualisatiespecialist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business