Nieuws

Android Pay en Google Wallet verenigd onder nieuwe naam

Google vereenvoudigt zijn betaalplatform en bundelt de twee bestaande betaaloplossingen, Android Pay en Google Wallet, tot één geheel.

Het nieuwe, overkoepelende betaalplatform wordt simpelweg Google Pay genoemd. Dat meldt de online reus in een blogpost.

De samensmelting moet vooral verwarring vermijden. Tot nu toe bestonden Android Pay en Google Wallet naast elkaar als twee afzonderlijke, online betaaldiensten. Google Wallet fungeerde als Google’s peer-to-peer-betaalplatform, waarbij gebruikers geld konden overschrijven naar particuliere accounts. De dienst was enkel beschikbaar in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Android Pay werd op zijn beurt geïntroduceerd als een mobiele betaalmethode waarmee je zowel in fysieke winkels als online kon betalen. De methode werd vorig jaar ook in België gelanceerd.

Door de twee samen te nemen, hoopt Google dat het betalen intuïtiever wordt. ‘Met Google Pay wordt het makkelijker om de bewaarde betaalinformatie te gebruiken, zodat je snel en gerust de check-out kan doorlopen,’ schrijft Pali Bhat, VP van Productmanagement Payments. Voorheen moesten gebruikers in de VS en het VK telkens de juiste app kiezen: Google Wallet voor transacties naar vrienden en familie, en Android Pay voor betalingen in de winkel of webshop. Met Google Pay is het niet meer nodig om te kiezen. Elke transactie, zij het online of offline, gaat voortaan via dezelfde app.

Tot nu toe is de betaaloptie onder de nieuwe naam al beschikbaar bij enkele Amerikaanse en Britse handelaars, waaronder Airbnb, Dice, Fandango, HungryHouse en Instacart. Hoelang het zal duren voordat de app ook naar ons land komt, is niet duidelijk. Voorlopig is Google Pay nog niet in de Play Store verschenen, terwijl Android Pay wel nog te downloaden is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business