Nieuws

Payconiq zet eerste stappen in Nederland

Payconiq strijkt neer over de grens. Vanaf vandaag kan een selecte groep Nederlandse consumenten de betaalapp uitproberen, voor de landelijke uitrol gestart wordt.

Betaaldienst Payconiq zag het licht in ons land, maar zet nu ook de stap naar het buitenland. Vanaf vandaag is de betaalapp officieel actief in Nederland. Nog niet iedereen kan de app gebruiken: die eer is weggelegd voor 2.000 geselecteerde klanten bij ING en Rabobank geselecteerd. Een volledige uitrol staat later dit jaar op het programma.

De eerste gebruikers zullen de app klaarstomen voor de nationale lancering. Samen met een klein netwerk van Nederlandse handelaars, zijn zij de eersten die met de app aan de slag zullen gaan. Wanneer de app in heel Nederland beschikbaar is, zullen bovendien ook klanten van andere banken kunnen betalen met Payconiq. Daarvoor werd onder andere een akkoord gesloten met Nederlandse banken ASN Bank, RegioBank en SNS. Ook ABN Amro gaf aanvankelijk zijn steun aan Payconiq, maar besloot onlangs de samenwerking af te zeggen. De bank wil zich concentreren op zijn eigen betaalapp, Tikkie.

In België heeft Payconiq naar eigen zeggen zo’n 39.000 aangesloten winkeliers. De app werd hier in 2014 bedacht in het ING innovatiecentrum, en behaalde daarna de steun van Belfius, KBC en CBC. Met de gratis app kunnen consumenten aan de kassa mobiel betalen via een QR-code of door de juiste winkel te selecteren en het bedrag in te geven. Ook wordt er gewerkt aan een online betaalmodule, maar die bevindt zich nog in een bètafase.

In de eerste helft van dit jaar wordt Payconiq ook in Luxemburg gelanceerd. Daar zal het de bestaande betaalapp Digicash vervangen, dat in augustus werd overgenomen door Payconiq.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business