Nieuws, slider

Belfius lanceert mobiel betalen via Messenger en WhatsApp

Vrienden terugbetalen na een avondje uit? De nieuwe betaaldienst Pengo maakt het mogelijk om de rekening via Facebook Messenger of WhatsApp te delen.

Belfius lanceert Pengo: een nieuwe online dienst die mobiele betalingen tussen particulieren via chat-apps kan regelen. Heb je nog geld tegoed van vrienden, familie of collega’s, dan kan je hen met Pengo een uitnodiging sturen via Facebook Messenger of WhatsApp. De uitnodiging is voorzien van een link die de gebruiker rechtstreeks naar de Belfius- of Bancontact-app stuurt. Daar is enkel nog een pincode nodig om de betaling te bevestigen: het verschuldigde bedrag, een nota en het bankrekeningnummer van de begunstigde zitten verwerkt in de uitnodiging.

Het betaalverzoek verstuur je via Facebook Messenger of WhatsApp. Het betalen kan via Belfius of Bancontact.

Betalingen tussen particulieren – peer-to-peer-betalingen of P2P – zijn al mogelijk in meeste betaalapps, zoals Payconiq, SEQR en Bancontact. Het voordeel van Pengo is echter dat er minder werk aan te pas komt: de begunstigde kan één uitnodiging maken voor meerdere personen. Het is ook niet nodig om een extra app te downloaden, zolang de gebruiker al gebruikmaakt van Messenger of WhatsApp. Pengo vind je door de service op te sporen via de zoekbalk in Messenger of de link te gebruiken. Een uitnodiging kan tot slot niet alleen via Messenger of WhatsApp, maar ook via e-mail of sms verstuurd worden.

De betaling zelf gebeurt voor alle duidelijkheid niet op één van de chatplatformen, laat Belfius weten in een persbericht. De daadwerkelijke transactie verloopt nog steeds via de officiële kanalen van Belfius of Bancontact. Daarom zijn de betalingen even veilig als een doorsnee overschrijving.

Pengo is bruikbaar voor iedereen die over een Belgische rekening beschikt – Belfius-klant of niet. Voor Belfius-klanten krijgt Pengo binnenkort wel een plaatjes in hun mobiele bankapp: zij kunnen niet alleen vanop Messenger, maar ook via de app een betaalverzoek versturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business