Nieuws, slider

Coinbase brengt Bitcoin-betaaloptie uit voor webshops

Bitcoin aanvaarden in je webshop? Weinigen die het tot nu toe aandurven, maar daar wil Coinbase verandering in brengen.

Coinbase, de populaire Bitcoin-beurs, brengt een online tool uit waarmee webwinkeliers eenvoudiger cryptovaluta kunnen aanvaarden. Met ‘Coinbase Commerce‘ wordt het voor online handelaars mogelijk om onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash als betaaloptie aan te bieden.

Betalen met Bitcoin

Om te betalen heeft zowel de retailer als de bezoekers een portefeuille met cryptovaluta nodig, zoals bitcoin. Bij de betaling wordt de juiste hoeveelheid bitcoin overgemaakt van de ene naar de andere portefeuille, waarbij Coinbase Commerce de prijzen automatisch omzet naar de juiste valuta, aan de hand van de op dat moment geldende koersen. Het betalen zelf kan door het adres van de handelaarsportefeuille te kopiëren, of door een QR-code te scannen. Gebruikers krijgen er een kwartier de tijd voor; is het geld daarna nog niet overgezet, dan wordt de transactie geannuleerd.

 

Wereldwijd

De dienst maakt het naar eigen zeggen makkelijker dan ooit om ook cryptovaluta te aanvaarden. Handelaars kunnen een eigen Commerce-account aanmaken met enkel hun telefoonnummer en een e-mailadres. Een eerste integratie is er bovendien met e-commerceplatform Shopify, waarbij Shopify-handelaars hun Coinbase Commerce-account simpelweg kunnen koppelen om meteen cryptobetalingen te accepteren. Tot slot wordt Coinbase Commerce wereldwijd uitgerold, waardoor de tool op grote schaal beschikbaar wordt.

Onvoorspelbaar

De betaaloplossing is niet de eerste in z’n soort, maar tot nu toe zijn er maar weinig webshops die cryptovaluta aanvaarden. De onvoorspelbare grillen van de munt zorgt ervoor dat handelaars niet echt staan te springen om te handelen in pakweg bitcoin. Verkopen ze de ene dag iets voor bitcoin ter waarde van 10 euro, dan kan diezelfde hoeveelheid bitcoin de volgende dag nog maar 9 euro waard zijn. Die instabiele koers maakte dat de cryptomunt door velen bestempeld wordt als een interessante investeringsmogelijkheid, maar niet meteen een ideaal betaalmiddel.

 

bitcoinbusinesscoinbasepayments

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN