Nieuws

Tabletverkoop kent globale daling, Apple en Huawei zijn enige stijgers

Al enkele jaren zit de globale tabletverkoop in een neerwaartse spiraal. Afgelopen kwartaal zagen alleen Apple en Huawei een stijging in hun verkoopcijfers. Die stijging is echter niet voldoende om de globale tabletmarkt op te trekken.

 

Met de tabletmarkt gaat het al een paar jaar niet zo geweldig goed. De verkoop van tablets is namelijk al vijftien kwartalen na elkaar aan het dalen over heel de wereld. Ondanks deze globale daling zijn Apple en Huawei er toch in geslaagd om een stijging te verkrijgen wat betreft hun tabletverkoop. Het succes van deze twee bedrijven is echter verre van voldoende om de globale verkoop opnieuw te doen stijgen.

 

Het voorbije kwartaal is het aantal wereldwijd verscheepte tablets gezakt naar 33 miljoen, in vergelijking met 38,2 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. De tabletverkoop kent al enkele jaren een dalende trend, maar deze keer is de daling groter dan voorheen met een percentage van wel 13,5% voor dit kwartaal.

 

De reden voor de stijging bij Apple zit in het feit dat zij sterk inzetten op het onderwijs bij hun tabletverkoop. De kans dat koploper Apple hun plaats zal verliezen aan Samsung, hun grootste rivaal op de tabletmarkt, is daarnaast klein, aangezien ook Samsung een daling zag in hun tabletverkoop. De derde grootste tabletproducent is het Chinese bedrijf Huawei, dat ons intussen niet langer onbekend is. Toch wordt het grootste deel (bijna 50%) van hun toestellen nog steeds naar de Aziatische markt verscheept.

 

Zoals het er nu naar uitziet, zal de globale tabletverkoop de komende maanden niet opnieuw stijgen. Apple en Huawei zien dan wel een stijging in hun cijfers, maar zullen op zichzelf niet in staat zijn om de tabletverkoop wereldwijd opnieuw de hoogte in te duwen. Voor gedetailleerde informatie over de verkoopcijfers van de tabletmarkt, kan u terecht op de website van IDC.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business