Nieuws

Facebook koopt Vidpresso met oog op interactievere live video’s

Door de aankoop van Vidpresso zullen de live video’s op Facebook meer interactieve tools krijgen. Op deze manier wil het platform livestreaming aantrekkelijker maken voor individuele content creators.

 

Binnenkort worden live video’s op Facebook waarschijnlijk heel wat interactiever. Het bedrijf heeft namelijk het team van Vidpresso gekocht, een startup die gespecialiseerd is in software voor interactieve live uitzendingen. Facebook wil hiermee een inhaalbeweging maken ten opzichte van Twitch, YouTube, Twitter en Snapchat, die reeds op hun eigen manier de mogelijkheid tot interactieve live uitzendingen aanbieden.

 

Over Vidpresso

Deze Amerikaanse startup bestaat nu zes jaar en werkte reeds samen met tv-zenders en content creators om hun online video’s interactiever te maken. Dit deden ze door polls, opmerkingen of bepaalde visuele elementen toe te voegen aan de video’s die geïntegreerd waren op o.a. Facebook en YouTube.

 

 

Vanwaar de aankoop door Facebook?

Facebook Live bestaat intussen al even en deze uitzendingen krijgen ook zes keer meer interacties dan traditionele video’s. Toch blijft de gebruikersbasis voor deze uitzendingen voornamelijk hetzelfde, met name bekende personen, gamers en de pers. Het lijkt er dus op dat de gemiddelde Facebook-gebruiker zich niet aangesproken voelt door Facebook Live. Het doel van deze samenwerking is dus dat Vidpresso tools zal creëren zodat semiprofessionele content creators kunnen focussen op hun inhoud zonder dat ze uren en hopen geld moeten besteden aan de looks van hun video.

 

Facebook kon in feite ook zelf deze tools ontwikkelen, maar de aankoop van Vidpresso’s team was nu eenmaal makkelijker. Bovendien heeft Facebook nu experten op het vlak van interactieve video’s in dienst, waardoor andere platformen geen beroep meer kunnen doen op die expertise. Op deze manier bespaart het bedrijf ook tijd, omdat ze niet vanaf nul moeten starten met de ontwikkeling van die videotools. Het zal dus niet lang meer duren voor ook individuele content creators kwalitatieve en interactieve livestreams kunnen uitzenden op Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business