Nieuws

Google Cloud en Atos open AI-lab in London

Deze week opende Google Cloud in het kader van de internationale partnership met Atos het eerste lab voor kunstmatige intelligentie in London.

 

De opening van dit laatste nieuwe AI-lab is ontstaan dankzij de wereldwijde samenwerking tussen Google Cloud en het van oorsprong Franse Atos, die pas april dit jaar aangekondigd werd. Middels de samenwerking willen de twee technologiegiganten een antwoord bieden op corporate cases waar bedrijven vandaag de dag mee worstelen, zoals data-analyse en machine learning, maar ook de uitrol van een hybride cloud en de overgang naar een digitale werkomgeving.

 

Het Atos AI-lab werd feestelijk geopend door de Britse minister voor digitale en creatieve industrie Margot James. Het lab zal dienen als een kenniscentrum voor AI, en wil op die manier ook een ecosysteem van AI-experts in London, en Europa op gang brengen.

 

Daarnaast willen Google Cloud en Atos het lab ook openstellen voor private en publieke ondernemingen voor het ontwikkelen van business cases. Qua mogelijke business cases denkt Atos in de richting van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf of de inzet van data-analyses en algoritmes om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan. Maar eerlijk gezegd zijn de mogelijkheden eindeloos met artificiële intelligentie.

 

 

“De nieuwe AI-labs van Atos zullen een belangrijke uitvalsbasis bieden voor Europese bedrijven die hun voordeel willen doen met de kennis van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie.” vertelt Paul Emsley-Martin, Hoofd SI Partnerships van Google Cloud.

 

Adrian Gregory, CEO van Atos in het Verenigd Koninkrijk en Ierland is ook alvast laaiend enthousiast over het AI-lab en de samenwerking waarin dat kadert. “De opening van het eerste Atos AI Lab markeert een nieuw tijdperk. Door de hoogwaardige kennis van Atos en de technologie van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie met elkaar te combineren, bieden we organisaties toegang tot baanbrekende oplossingen. Deze kunnen vervolgens fungeren als springplank naar groei in een steeds meer gedigitaliseerde markt.”

 

Het AI-lab kadert binnen de Atos Digital Vision op Artificial Intelligence die onlangs werden gepubliceerd.

 

Atos plant om elders nog twee labs te openen; eentje in Parijs, de andere in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business