Nieuws

Met blokken spelen in WordPress 5.0 Bebo

WordPress heeft versie 5 uitgebracht en introduceert zo een volledig herwerkte, moderne editor. De update werd gedoopt tot Bebo, als hommage naar de Cubaanse jazzmuzikant Bebo Valdés.

Voor velen zal de nieuwe editor niet nieuw zijn. Reeds geruime tijd kunnen gebruikers namelijk al de ‘Gutenberg’ plugin installeren op hun bestaande WordPress-installatie om de nieuwe tekstverwerker alvast uit te proberen. De editor is gebaseerd op blokken en staat volledig in het teken van gebruiksgemak. Tegenwoordig bestaan artikels namelijk uit meer dan tekst alleen, en de nieuwe editor zou het makkelijker moeten maken om verschillende mediatypes (afbeeldingen, video’s, citaten, code, fotogalerij, …) toe te voegen.

In de nieuwe editor bestaat elk onderdeel (een titel, alinea, afbeelding, …) dus uit een eigen blok. Dit maakt het makkelijker om de blokken te verplaatsen en moderne lay-outs te creëren. Het verschil tussen wat je ziet in de editor en wat de bezoeker werkelijk ziet op de website moet zo nihil worden.

Om de kracht van de nieuwe editor te demonstreren, heeft WordPress ook een nieuw standaardthema gekregen: Twenty Nineteen. Wie echter niet kan wennen aan de nieuwe editor, moet niet wanhopen. De klassieke editor wordt namelijk nog tot 2021 ondersteund in de vorm van een plugin. Voor velen die afhankelijk zijn van andere plugins bij het opstellen van berichten, zal dit zeker een welkome optie zijn. Niet elke plugin biedt namelijk reeds ondersteuning voor de nieuwe editor van WordPress 5.0.

businesswebwordpress

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals