Nieuws

Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebruikt nu ook AI op radiologie-afdeling

De afdeling radiologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen maakt sinds kort gebruik van de innovatieve AI-oplossing van Aidoc om de kwaliteit van de zorg aan patiënten te verbeteren.

 

Aidoc is een Israëlische start-up die ondertussen is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van AI-oplossingen voor radiologen. Aidoc is een software die speurt naar acute en levensbedreigende ziektebeelden in CT-scans en die seint voor opvolging door een radioloog. Dat zou voor snellere analyses moeten zorgen, maar filtert het menselijke oordeelvermogen nog steeds niet uit het hele beeldvormingsproces.

 

Aidoc maakt ook gebruik van een “prioritization tool”, waarbij ‘dringende’ gevallen gedetecteerd worden en bovenaan de patiëntenlijst komen te staan. De software is naar eigen zeggen van Aidoc “volledig in lijn met de GDPR”; de privacy van de patiënt wordt te allen tijde beschermd.

 

Ook Prof. Paul Parizel, Directeur van de dienst radiologie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, erkent het belang van AI binnen de gezondheidszorg. “Aidoc helpt ons bij het nemen van belangrijke beslissingen over medische beeldvorming,” aldus Parizel. “Bij alle aspecten van radiologie neemt artificiële intelligentie een steeds belangrijkere rol in.”

 

Onze oplossing werkt samen met radiologen en biedt hen de mogelijkheid om nauwkeurige, tijdige beslissingen te nemen voor optimale patiëntenzorg”, aldus Elad Walach, CEO van Aidoc. “Aidoc is niet bedoeld om de radiologen te vervangen, maar wordt gebruikt om hun mogelijkheden te vergroten, waardoor de patiëntenzorg sterk wordt verbeterd.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business