Nieuws, slider

Hulu begint binnenkort met reclame tijdens gepauzeerde video’s

Niemand vindt het leuk als er tijdens een video plots een advertentie verschijnt. Hulu geeft binnenkort een interessante twist aan deze frustratie.

De videostreamingdienst Hulu komt binnenkort met een nieuwe manier om advertenties te tonen. Je kan het zien als variatie op de advertenties die YouTube toont in het midden van een video, maar dan minder frustrerend. Niemand vindt het namelijk fijn om plots reclame te zien in het midden van een video ongeacht van wat er dan precies in beeld kwam. Hulu heeft daarom besloten om advertenties te laten verschijnen wanneer gebruikers een video pauzeren. Binnenkort kunnen we dit ook in de praktijk zien.

Deze nieuwe advertentiestrategie is geen video, maar kan je vergelijken met een pop-upmelding. Wanneer een gebruiker zelf een video pauzeert, zal er een beeld op het scherm verschijnen dat functioneert als een doorzichtige reclamebanner. Zoals je hieronder kan zien.

“Met deze nieuwe pauzeadvertenties, moeten adverteerders niet langer het verhaal onderbreken om hun boodschap bij de kijker te krijgen. De pauzeadvertentie maakt gebruik van het natuurlijke gedrag dat vertoond wordt bij streaming vandaag de dag”, aldus Hulu in zijn persbericht over de advertenties.

Hulu mag dan wel niet beschikbaar zijn in België en Nederland, maar deze manier van adverteren kan wel overwaaien vanuit de VS. Als deze advertenties positief bevonden worden door de gebruikers, bestaat de kans dat andere streamingdiensten gaan experimenteren met gelijkaardige reclame – ik kijk naar jou, YouTube.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business