Nieuws

EU Code Week 2018 verbreekt alle records

De Europese Code Week verbrak vorig jaar alle records met een deelnemersaantal van 2,7 miljoen en zo’n 44.000 events omtrent coding.

 

Europese jongeren tonen steeds meer interesse in coding, robotica en computerwetenschappen. Dat wordt duidelijk aangetoond door het recente record in deelnames aan de Europese Codingweek. In slechts zes jaar is het deelnemersaantal gestegen van 10.000 tot 2.7 miljoen.

 

De Europese week voor coding wordt ondersteund door de Europese Commissie en wist in 2018 meer dan 10 procent van de Europese scholen te betrekken. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 12 jaar. Italië was het meest geëngageerde land, met 20.000 activiteiten omtrent coding. Daarna volgde Turkije (7.700) en Polen (5.000). Frankrijk scoorde dan weer goed op égalité; 49 procent van de deelnemers aan hun lokale programma’s van de coding week waren namelijk meisjes of vrouwen.

 

De EU Code Week werd in 2018 in het leven geroepen. Op dat moment namen er 26 Europese landen deel aan de activiteiten. In 2018 vonden er in 72 landen activiteiten plaats, waaronder ook niet-Europese landen zoals Peru, Maleisië of Egypte.

 

De website biedt onderwijzers een aparte sectie aan met korte video’s en hapklare leerplannen die leerkrachten helpen om coding en logisch denken toe te passen in hun klaslokalen. In de hyperverbonden wereld van vandaag is digitale geletterdheid een must. De EU Code Week wil jonge mensen voorbereiden op de uitdagingen van de digitale wereld van morgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business