Nieuws

Diamanten CPU binnenkort een feit?

Binnenkort gebruiken we ook AI voor de optimalisatie van een CPU. Dat zou zelfs kunnen leiden tot diamanten processoren.

 

Het is welbekend dat je de aard van kristallijne materialen kan veranderen door er druk op uit te oefenen. Maar hoe weet je nu precies hoeveel druk je moet uitoefenen wanneer er duizenden mogelijkheden zijn? AI kan je daarbij helpen. Een internationaal onderzoeksteam heeft een manier ontwikkeld waarbij machine learning wordt toegepast om zo de beste resultaten te verwezenlijken.

 

Het algoritme van hun neurale netwerken voorspelt hoe de richting en de graad van de druk een invloed zal uitoefenen op de efficiëntie van semiconductoren zonder dat menselijke krachten daar het gissen naar hebben.  

 

De technologie zou voor krachtigere semiconductoren kunnen zorgen, wat op zijn beurt ook een hele reeks nieuwe uitvindingen zou aansturen. Een siliconen zonnecel zou evenveel energie kunnen opvangen als conventionele modellen, maar zou een duizendste van de dikte van de huidige modellen beslagen. Diamant zou zelfs praktisch genoeg kunnen worden om siliconen te vervangen in een CPU en die zo van een gigantische snelheidsupdate te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business