Lenovo onthult nieuwe ThinkBook-serie met ultradraagbare en goedkope laptops

De bestaande ThinkPad-serie van Lenovo krijgt een tegenhanger in de vorm van de nieuwe en goedkopere ThinkBook-serie, beginnend met de 13s en 14s.

In de laptopwereld is Lenovo een bekende naam. De ThinkPad-laptops zijn keer op keer heel degelijke toestellen. Voortaan krijgen de ThinkPad-laptops goedkopere tegenhangers binnen het bedrijf, die bekend zullen staan als de ThinkBook-laptops. Hiermee volgt Lenovo de trend van de ultradraagbare laptops die we vandaag steeds meer terugzien.

De nieuwe ThinkBook S-serie zal bestaan uit twee modellen: de 13s en 14s, waarbij het getal wijst op de grootte van het scherm in inch. De schermranden van de bedrijfsgerichte toestellen zijn enorm klein en ondanks hun prijs bevatten ze onderdelen die je terugvindt in de meeste premiumlaptops, zoals een vingerafdrukscanner en een scherm dat je 180° kan draaien. Zoals verwacht, hebben de schermen een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De batterijduur is bovendien ook enorm hoog (11 uur met RapidCharge bij de 13s, 10 uur bij de 14s).

Lenovo ThinkBook 13s
Lenovo ThinkBook 14s

Technische specificaties en prijs

De ThinkBook 13s en 14s zijn er bovendien in verschillende configuraties. Beide laptops bevatten tot een 8e generatie Intel Core i7-processor en AMD Radeon 540X GPU met 2GB GDDR5 VRAM. Daarnaast zijn er ook verschillende opties voor interne opslag en RAM-geheugen: de 13s komt met 4, 8 of 16 GB RAM-geheugen en de 14s met 8 of 16GB RAM. Interne opslag is voor beide modellen 128, 256 of 512 gigabyte in de vorm van een SSD. Opladen gebeurt hier niet met een USB-C-oplader zoals bij de meeste ultrabooks. Er is wel een USB-C-aansluiting aanwezig evenals twee traditionele usb-aansluitingen (3.1), een HDMI-aansluiting en een combo-audio-aansluiting voor een microfoon of hoofdtelefoon.

Prijzen voor alle modellen zijn nog niet beschikbaar op dit moment. De beginprijs voor de 13s ligt op 729 dollar en voor de 14s is dit 749 dollar. De laptops zullen eind mei op de markt verschijnen. Lanceringsdata en prijzen voor de Benelux zijn eveneens nog niet geweten.

beschikbaarheidbusinesslaptoplenovoprijsspecificatiesthinkbookthinkbook 13sthinkbook 14szakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen