Amazon opent afhaallocaties voor zijn pakketten in Europa

Als je een pakket via Amazon af laat leveren, dan zal dit te allen tijde bij jou thuis gebeuren. In het Verenigd Koninkrijk en Italië wordt er nu gewerkt aan een vijfhonderdtal fysieke afhaalbalies.

Even je bol.com-pakket afhalen? Dan kan je tegenwoordig langs bij de Delhaize, pakketjes van Coolblue en andere partijen kan je in de meeste gevallen ook direct in een winkel afhalen. Webwinkels zoals Amazon bieden deze optie nog niet, maar daar komt vermoedelijk snel een verandering in. In samenwerking met verschillende winkelketens gaat Amazon namelijk bemande locaties openen om Amazon-pakketten af te halen. Eerder werd de dienst al getest in Schotland, inmiddels volgt er een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en Italië in de vorm van de bekende ‘Click & collect’-dienst.

Het is niet de eerste keer dat Amazon zijn pakketjes bij fysieke locaties laat afhalen. In het Verenigd Koninkrijk staan er momenteel meer dan 2.500 pakketkluizen bij de Britse winkelketen Morrison’s en bij de Franse keten Casino. De uitbreiding van het Click & collect-concept naar locaties met bemanning heeft van doen met de populariteit van het concept, zo laat Patrick Supanc weten in een interview met Fortune. In het Verenigd Koninkrijk werkt Amazon samen met Next Plc, het bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor 500 bemande balies. Vooe Italië zal Fermopoint de afhandeling op zich nemen.

Amazon Counter-project

Het Counter-project in Europa is onderdeel van Amazon’s missie om steeds meer pakketten zelf af te leveren. Momenteel zorgt het voor de leveringen aan het buitenland al voor een groot deel van het transport, maar wordt er binnenlands nog van externe partijen gebruikgemaakt. Verder zou Amazon met deze dienst ook de retouren af willen handelen. Bij het opstarten van de dienst zal deze optie nog niet beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen voor het afhalen van hun pakketten bij Click & collect binnenkort terecht in een applicatie van de e-commercegigant. Het bedrijf geeft aan dat de dienst later ook naar andere Europese landen toe zal komen, al valt de Benelux vermoedelijk niet in deze groep…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business