Nieuws

Apple Pay nu ook beschikbaar voor ING-klanten in Nederland

Eindelijk! Apple Pay is nu ook geactiveerd voor Nederlandse ING-klanten. Het was lang wachten, maar wel de moeite waard.

Na de lancering van Apple Pay in België voor Fortis-klanten, is het eindelijk ook de beurt aan Nederland. Al op 1 mei werd door ING aangekondigd dat zijn klanten gebruik konden gaan maken van Apple’s betaaldienst.

Vandaag heeft de Nederlandse bank laten weten dat Apple Pay is geactiveerd. Nederlandse ING-klanten kunnen dus vanaf vandaag betalen met hun iPhone, Apple Watch of via Safari. De bank zou geen extra kosten aanrekenen voor de nieuwe dienst, concreet kunnen dus alle klanten hier gebruik van maken. Net zoals in België zou de betaaldienst ook moeten werken bij betaalautomaten.

Eindelijk is Apple’s betaaldienst nu ook beschikbaar voor Nederlandse ING-klanten!

Apple Pay activeren

Hoe kan je de nieuwe dienst nu activeren op je Apple toestellen? Op de website van ING wordt alvast het volgende meegegeven:

  1. Kies ‘Apple Pay’ bij ‘instellingen’ in je ING-applicatie
  2. Duid aan welke ING-rekening je wil gebruiken
  3. Tik op ‘zet in Apple Wallet’
  4. Lees de voorwaarde, accepteer ze, en klaar!

Betaal met je Watch of iPhone

Nadat je Apple Pay hebt geactiveerd via de ING-app en Wallet kan je starten. Op je iPhone druk je tweemaal op de knop aan de zijkant van je toestel, en bij oudere toestellen tweemaal op de thuisknop. Op je Apple Watch moet je ook tweemaal op de knop aan de zijkant van je horloge drukken. Zo wordt het betaalsysteem geactiveerd en kan je via Touch of Face ID de betaling afronden.

Apple Pay is een zeer welgekomen dienst. De financiële sector schreeuwde al langer om vernieuwing, dus sprong ook Apple mee op die kar. Apple Pay werd oorspronkelijk al in 2014 gelanceerd, echter verloopt de uitrol van de dienst redelijk traag in Europa. De Amerikaanse technologiereus liet het hier trouwens niet bij; in maart lanceerde het namelijk zijn eigen kredietkaart ‘Apple Card’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business