Het was al lang duidelijk dat Facebook achter de schermen aan een cryptomunt werkte, maar nu kondigt het bedrijf hun digitale munt officieel aan.


De munteenheid draagt de naam libra en zal te gebruiken zijn via de Calibra-betaaldienst van Facebook. Voor de ontwikkeling van de cryptomunt werkte Facebook samen met andere bedrijven, waaronder Mastercard en Visa.

Facebook zal Calibra binnenkort lanceren als afzonderlijke applicatie. De betaaldienst wordt ook geïntegreerd binnen de andere platformen van Facebook, namelijk WhatsApp en Facebook Messenger. Op die manier kunnen gebruikers in eerste instantie op een eenvoudige manier geld uitwisselen met elkaar. Het is nog niet geheel duidelijk of de munt ook zal worden ingezet op Instagram. Op termijn wil Facebook ook de munt inzetten bij andere bedrijven, zodat je er op zoveel mogelijk plaatsen mee kan betalen.

De Calibra-applicatie verschijnt in 2020, we zullen dus nog even moeten wachten voordat we met libra kunnen betalen. Gezien het imago van Facebook zijn er bij het publiek vooral vragen omtrent privacy. In een white paper verduidelijkt de organisatie welke gegevens worden verzameld, wie er toegang tot heeft, waar ze worden opgeslagen, etc.