Bitcoin bereikt nieuw prijshoogtepunt na 13 maanden

Na de zwarte periode eind 2017 ziet de toekomst voor de bitcoin er weer rooskleurig uit. Ook andere cryptomunten doen het goed in de ranglijsten.

Vandaag is een opmerkelijke dag voor onze favoriete cryptomunt, de bitcoin. De waarde ervan heeft namelijk voor het eerst sinds mei 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt met een waarde van iets meer dan 9.000 dollar. De piek van 19.000 dollar waaraan een dramatisch einde kwam in 2017 is echter nog niet in zicht.

De oorzaak voor de prijsstijging ligt mogelijk bij socialmediagigant Facebook. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het zelf werkt aan een cryptomunt samen met andere bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Deze zet lijkt het vertrouwen in cryptomunten te doen stijgen, wat ook te zien is aan de waardestijging bij andere munten zoals ethereum en litecoin.

Dit wil tot slot niet zeggen dat nu het uitgelezen moment is om te investeren in de cryptomunt. Analisten geven aan dat deze stijging een mogelijk gevolg is van de langdurige daling vorig jaar. De kans bestaat dus dat de waarde binnenkort opnieuw zal dalen.

bitcoinbusinesscryptomuntcryptovalutaecommerceethereumlitecoinpremium

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen