Nieuws

Verkoop van Tesla stijgt dit kwartaal tot 100.000 auto’s

Tesla beleeft hoogdagen. De verkoop van Teslawagens zou dit kwartaal nog de kaap van 100.000 auto’s kunnen bereiken. Dat zou een absoluut record zijn.

CEO Elon Musk had gisteren prettig nieuws te melden voor de medewerkers van Tesla. In het huidige kwartaal, dat over enkele dagen op 30 september afloopt, zal Tesla wellicht 100.000 auto’s geleverd hebben. Het is nog maar de eerste keer in de geschiedenis van het bedrijf dat Tesla deze kaap kan halen. Elon Musk bracht elke medewerker van het bedrijf hier via een brief zelf van op de hoogte. Deze kwam bij Electrek terecht, die het nieuws publiceerden.

“We hebben een kans om een levering van 100.000 voertuigen in dit kwartaal te bereiken, wat een fantastische mijlpaal voor ons bedrijf zou zijn” Elon Musk, CEO

De verkoop van Tesla-wagens zit in de lift. Vorig kwartaal kende de verkoop van Tesla-wagens een nieuw hoogtepunt. Tesla leverde wereldwijd 95.000 van zijn wagens aan klanten. Als we Elon Musk mogen geloven, zal dat record niet lang blijven bestaan. Elon Musk verwacht dat het aantal leveringen deze maand de kaap van 100.000 wagens zal afronden. Daarop komt ook bij dat Tesla in dit kwartaal 110.000 bestellingen te verwerken kreeg. Het aantal bestellingen en het aantal leveringen zijn geen één-op-één relatie. Tesla heeft nog altijd moeilijkheden elke bestelling op tijd bij de klant af te leveren.

The sky is the limit voor Tesla

Deze berichten tonen aan dat de vraag naar elektrische wagens stijgt. Tesla plukt hier duidelijk vruchten van. Dat twee kwartalen op rij de verkooprecords verpulverd worden, is fijn nieuws voor Tesla om te melden. Op de beurs gingen ze er alvast goed op vooruit toen het nieuws uitlekte.

Ook in België gaat de verkoop van Tesla gestaag vooruit. Maart was voor Tesla een absolute topmaand in België met 676 wagens. Zelfs daarmee komt het marktaandeel van Tesla in België wel nog maar met moeite boven de 1% uit. Ook in Amerika hangt Tesla nog maar rond de 2%. Hou daarmee in het achterhoofd dat 80% van de verkochte elektrische wagens van Tesla komen. Het zal dus nog wel een tijdje duren vooraleer de elektrische wagen het straatbeeld echt zal domineren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business