Nieuws

Tesla heeft plannen voor nieuwe Gigafabriek in USA

Een exacte locatie is nog niet bekend gemaakt, maar bronnen spreken over de stad Nashville in Tennessee.

Het gaat de elektrische autobouwer Tesla goed voor de wind. Onlangs mocht CEO Elon Musk op Twitter bekend maken dat het bedrijf zijn miljoenste wagen van de band liet rollen. Een mooie mijlpaal, al deed het bedrijf daar wel twaalf jaar over.

Het is duidelijk dat Tesla niet nog eens twaalf jaar wil wachten om het volgende miljoen wagens te produceren. Sterker nog, de doelstelling van Musk is om in 2020 een productievolume van 500.000 wagens te halen. Het bedrijf is daarom volop bezig om zijn netwerk van Gigafabrieken uit te breiden. Voorlopig heeft het bedrijf er twee in de Verenigde Staten, in Nevada en vlakbij New York, en ging eind vorig jaar de deuren van de fabriek in Shangai open. Tenslotte is Tesla ook volop bezig aan de bouw van zijn eerste fabriek in Europa, in de geburen van Berlijn.

Cybertruck

Uit een tweet van Elon Musk vannacht blijkt dat Tesla van plan is om een derde Gigafabriek te gaan bouwen in de Verenigde Staten. Het bedrijf is nog volop aan het zoeken naar een geschikte locatie, waarbij de voorkeur ligt op een plek ergens centraal in het land. Goedgeplaatste bronnen zouden aan TechCrunch hebben meegedeeld dat Nashville wel eens die plek zou kunnen worden. Nashville is de tweede grootste stad van de staat Tennesse, en telt een klein miljoen inwoners.

In de nieuwe fabriek zal de focus gelegd worden op de productie van de Cybertruck, Tesla’s beruchte gigatruck. De productie van de pantserwagen zou eind 2021 moeten starten, met de eerste voorziene leveringen voor 2022 in de Verenigde Staten. Dat betekent dat de fabriek dus op een relatief kort tijdsbestek zou moeten neergepoot worden. Naast de Cybertruck zou Tesla in zijn nieuwe Gigafabriek ook een speciale editie van de Model Y produceren. De Model Y wordt vandaag de dag in Californië geproduceerd, waar Tesla zijn eerste (zij het geen Giga) fabriek neerzette.

Tesla’s Gigafactory in Nevada.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business