NGRAVE start verkoop digiportemonnee Zero

Als je investeert in cryptomunten, kan je jezelf beschermen tegen diefstal met een NGRAVE Zero digiportemonnee.

Net zoals je je cash geld het liefst veilig in je portemonnee bewaard, kan je dat binnenkort ook doen met je cryptomunten. De Leuvense startup NGRAVE ontwikkelde de Zero, een ‘cold wallet’ waarin je je cryptogeld kan ‘bewaren’.

De NGRAVE Zero ziet er uit als een smartphone, en werkt op basis van QR-codes. De portemonnee is veilig omdat al je transacties volledig offline gebeuren. Het toestel kan geen verbinding maken met wifi- of bluetoothnetwerken, en bevat ook geen usb-poorten. Dat maakt de portemonnee volgens Ruben Merre, medeoprichter van NGRAVE, ‘onkraakbaar’. De portemonnee werkt met meer dan 20 verschillende soorten cryptomunten.

Hoge standaarden

Het toestel beschikt bovendien over de firmware EAL7, dat de hoogste veiligheidscertificering kreeg. Ruben Merre is van mening dat de hoogste veiligheidsstandaarden ook noodzakelijk in de cryptocurrency-industrie. Cryptomunten blijken namelijk uiterst kwetsbaar te zijn voor diefstallen via hackersaanvallen. Dat moet je maar eens Xavier Henricks vragen, één van de stichters van NGRAVE. Hij werd in het verleden meermaals slachtoffer van cryptodiefstal. Het beveiligingsbedrijf Ciphertrace schat dat in 2019 voor 4,5 miljard dollar aan cryptomuntenMet de Zero hoopt NGRAVE dat beleggers in cryptomunten dat eindelijk met een gerust hart kunnen doen.

De ontwikkeling van de NGRAVE Zero moest helemaal vanaf nul beginnen. Onderzoekers van de KU Leuven werkten mee aan het project. Het project werd naast private investeerders ook gefinancierd door de Vlaamse regering en de Europese Commissie.

Bestellen kan nu

Gisteren is de voorverkoop voor de portemonnees gestart. Wie de Zero nu al bestelt, krijgt een mooie korting. De voorverkoopprijs bedraagt 228 euro, de winkelprijs zal 398 euro zijn. NGRAVE verwacht de eerste lading Zero-portemonnees vanaf oktober te kunnen leven.

Bestellen kan via het crowdfundingplatform Indiegogo. Wacht wel niet te lang, want ondertussen werden al meer dan 300 bestellingen geplaatst. De startup hoopte via Indiegogo nog eens 25.000 euro binnen te halen, maar zit nu al aan meer dan 85.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business