Hoe Team.blue uitgroeide tot koning van de webhosting

Het Belgische Team.blue is de laatste jaren uitgegroeid tot derde grootste webhoster van Europa. Wat is hun strategie?

Ken je Jonas Dhaenens al? Het is de man die op 16-jarige leeftijd in zijn kamer de basis heeft gelegd voor Combell. De grootste webhoster van België. Ondertussen heeft het bedrijf verschillende overnames gedaan waardoor Team.blue sinds kort ook de tweede unicorn of eenhoorn van Vlaanderen is. Een waardering van minstens 1 miljard euro dus.

Team.blue

Aan De Tijd vertelt oprichter Dhaenens hoe hij het leuk vindt om zijn eigen bedrijf helemaal op te bouwen. Sinds deze maand is Team.blue ook actief in Bulgarije door de overname van Superhosting. In één klap is het bedrijf daar marktleider waardoor het blauwe team van Dhaenens meteen ook op de 3e plaats komt in de webhosting-markt.

Team.blue (vroeger Combell) is een bedrijf dat diensten biedt voor webhosting. Het gaat daarbij om domeinnamen, mailboxen, maar ook data-opslag en cybersecurity-opties. Intussen zijn al meer dan 2 miljoen kleinere kmo’s klant hij het bedrijf. Vandaar de snelle groei en de enorme waardering van 1 miljard euro.

Snelle groei

Naast de snelle groei door verschillende overnames blijkt Team.blue ook organisch heel goed te groeien. Dhaenens spreekt daarbij over 5 tot 10 procent groei per jaar. Maar volgens hem “zitten overnames hen in het DNA” en zal dat altijd zo blijven.

Als we dan even de optelsom maken komen we op het volgende; Team.blue is vandaag actief in West-Europa, Zuid-Europa, Scandinavië en sinds kort in Bulgarije en Turkije. Volgens Dhaenens liggen alle mogelijkheden open en wordt er gewoon gekeken naar de overnamedossiers die beschikbaar zijn. De focus ligt dus breed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business