Nieuws

Proximus biedt nu zakelijke eSIM-ondersteuning aan

Proximus, het Belgische telecombedrijf, biedt nu eSIM aan voor zakelijke gebruikers die in het bezit zijn van een Enterprise-pakket.

Zakelijke klanten met een Enterprise-pakket kunnen vanaf vandaag gebruik maken van hun eSIM. Voorlopig is de activatie enkel voor zakelijke klanten van het Enterprise pakket beschikbaar. Vanaf 19 oktober wordt het uitgebreid naar klanten met kleine zaken en gebruikers met een privéabonnement. Voor de Belgische klanten was Orange tot nu toe de enige die deze dienst al aanbood.

eSIM

Met een eSIM (embedded SIM) hoef je als gebruiker geen SIM-kaart meer in jouw telefoon te steken om toegang te krijgen tot het netwerk. De SIM-kaart wordt er vervangen door een chip. Een voordeel is dat een eSIM meerdere profielen kan bevatten, waardoor je meerdere gsm-nummers kan gebruiken.

Om dit te activeren moet de beheerder van alle simkaarten binnen dat bedrijf eerst de activatie van de eSIM aanvragen. Daarna kunnen ze de verkregen eSIM-vouchers aan de gebruikers doorgeven. Deze gebruikers kunnen dan middels een QR-code hun eSIM-profiel activeren.

Gebruikers moeten ook in het bezit zijn van een compatibel toestel dat eSIM aanbiedt. Proximus ondersteunt momenteel enkel bepaalde toestellen van Apple en Samsung. Van Apple zijn er de iPhone 11 reeks, de iPhone SE (2020), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPad 10.2 waar je mee aan de slag kan. Bij Samsung heb je de Galaxy S20-reeks en Galaxy Z Flip. In de toekomst wordt er ook verwacht dat andere toestellen, zoals smartwatches mee op het lijstje komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business