Nieuws

Huawei kan opnieuw 4G-chips kopen van Qualcomm

Qualcomm mag opnieuw chips verkopen aan Huawei, en vormt zo een uitzondering op het handelsverbod met de Chinese techreus.

Qualcomm, de Amerikaanse processor- en chipsfabrikant, heeft de toestemming van de Amerikaanse overheid gekregen om 4G-chips te verkopen aan Huawei. Dat stelt Reuters in een bericht. Huawei, dat sinds september niet meer in staat was om deze chips te kopen vanwege een handelsverbod met de Verenigde Staten, kan hiermee opnieuw zaken doen, hetzij beperkt, met een Amerikaans bedrijf.

Enkel voor 4G

De toestemming werd aan Qualcomm verleend middels een licentie. In persbericht stelt Qualcomm dat het niet enkel om 4G-chips gaat. Er zouden ook nog een aantal andere producten onder vallen. Daarnaast wordt er geopperd dat het ook slechts om 4G-chips gaat en niet de nieuwere 5G. Huawei maakte tot nu voornamelijk gebruik van zijn voorraad aan chips voor de lager geprijsde modellen. Bij de meer premium vlaggenschip-smartphones deed het beroep op zijn eigen Kirin-chips. De ontwikkeling van deze chips kent echter ook de nodige problemen. De meeste software en fabricatiemiddelen hiervoor zou namelijk uit de Verenigde Staten afkomstig zijn. Ook zou Intel Corp, de Amerikaanse processorreus, een gelijkaardige licentie hebben verkregen.

Het handelsverbod met Huawei werd in mei 2019 ingevoerd door de Amerikaanse overheid. Ze verdachten Huawei ervan te hechte banden te hebben met de Chinese overheid en dat ze met hun aanwezigheid op de Amerikaanse markt zo makkelijk aan spionage konden doen. Ook bedrijven zoals Google moesten hun samenwerking per direct stopzetten. Hierbij verloor Huawei de mogelijkheid om gebruik te maken van de Google Mobile Services en applicaties zoals de Play Store en Gmail.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business