Nieuws

Apple verhuist productie deels naar Vietnam

Apple heeft zijn fabrikant, Foxconn, gevraagd om de productie van bepaalde toestellen gedeeltelijk te verhuizen van China naar Vietnam.

Foxconn zal de productie van iPads en MacBooks gedeeltelijk verhuizen van China naar Vietnam, op aanvraag van Apple. Dat meldt Reuters. Reden voor de verhuis? De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Daardoor worden in de Verenigde Staten hogere tarieven aangerekend voor elektronica uit China en legt China beperkingen op voor het gebruik van Amerikaanse technologie. Apple zou proberen om de impact ervan te minimaliseren door hun productie te diversifiëren.

Voorjaar 2021

Voor de eerste keer zal de iPad van Apple dus niet meer enkel in China geproduceerd worden. Foxconn is bezig aan de bouw van assemblagelijnen in zijn fabriek in de provincie Bac Giang, in het noordoosten van Vietnam. Daar zouden in het voorjaar van 2021 al nieuwe iPads en MacBooks van de band moeten rollen. Hoe groot het aandeel is van de productie die verplaatst zal worden, is niet geweten.

Naar verluidt zou de uitbreiding in Vietnam van het Taiwanese bedrijf Foxconn, dat officieel de naam Hon Hai Precision Industry Co Ltd draagt, ondersteund worden door een investering van 270 miljoen dollar. Dinsdag kondigde het bedrijf al aan dat het een nieuwe dochteronderneming opzette genaamd FuKang Technology Co Ltd. Die zou zich dus richten op de nieuwe assemblagelijn voor Apple.

Maar naast de assemblage van producten voor Apple zullen in de fabriek in Vietnam ook toestellen voor andere klanten worden geproduceerd. Eén daarvan is alvast het Japanse Sony Corp dat Foxconn de productie van televisies toevertrouwt. Die zou nog eind dit jaar van start moeten gaan.

iPhones naar India

Naast de uitbreiding naar Vietnam staat ook een fabriek in India op de planning om de productie van Appletoestellen, in het bijzonder hier iPhones, verder te diversifiëren. Daarvoor zou Foxconn zo’n 1 miljard dollar uittrekken.

Zowel Foxconn als Apple hebben tot nu toe geen commentaar gegeven op de geruchten van de verhuis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business