Nieuws

Fintechspecialist Stripe investeert in Europese groei

Stripe, dat economische infrastructuur voor het internet bouwt, heeft 500 miljoen euro opgehaald. De waarde van het bedrijf bedraagt 80 miljard euro.

De belangrijkste investeerders zijn Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital en het Ierse National Treasury Agency (NTMA). Dat maakt Stripe zelf bekend in een persmededeling. Het bedrijf gaat het kapitaal gebruiken om zijn Europese projecten verder uit te bouwen. Zijn hoofdkwartier in Dublin, Ierland, zou daarbij centraal staan. Stripe wil naar eigen zeggen tegemoet komen aan de stijgende vraag naar technologische innovatie bij de multinationals van Europa. De techspecialist wil zijn Global Payments- en Treasury-netwerk verder uitbouwen in de financiële sector. 

Grote spelers willen Stripe 

Stripes focust lag al op Europa. Maar liefst 31 van de 42 landen waar het bedrijf actief is, zijn Europees. De allergrootste bedrijven van het continent willen blijven bouwen met de technologie van Stripe. Grote namen als Springer, Jaguar Land Rover, Maersk, Metro, Mountain Warehouse en Waitrose doen een beroep op Stripe om hun online-omzet te diversifiëren en hun digitale transformatie te versnellen. Ook sterk opkomende spelers als Deliveroo (UK), Doctolib (Frankrijk), Glofox (Ierland), Klarna (Zweden), ManoMano (Frankrijk), N26 (Duitsland), UiPath (Roemenië), and Vinted (Litouwen) kiezen voor de infrastructuur van Stripe. Zo willen ze zich wapenen voor concurrentie op de globale markten. 

“We investeren dit jaar aanzienlijk meer in Europa, meerbepaald in Ierland”, zegt John Collisson, voorzitter en mede-oprichter van Stripe. “Of het nu gaat om financiële technologie, mobiliteit, retail of ‘software as a service’: het potentieel voor de digitale economie in Europa is immens”, zegt hij. “Bij Stripe willen we een versneller zijn van de wereldwijde economische groei. We willen een leider zijn in duurzame fintech.

“We zijn verheugd dat we samen met Stripe kunnen bijdragen aan het Europese en Ierse succesverhaal. We willen ambitieuze bedrijven helpen om sterker in hun schoenen te staan in de globale economie”, reageert Conor O’Kelley, CEO van het Ierse National Treasury Agency (NTMA). 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business