Cryptoplatform Coinbase voegt Dogecoin toe

Professionele gebruikers van Coinbase kunnen vanaf vandaag de befaamde Dogecoin toevoegen aan hun cryptowallet. De handel gaat morgen van start.

Middels een blogpost heeft het cryptoplatform Coinbase aan haar gebruikers laten weten dat ze Dogecoin beschikbaar zullen stellen. Het beursgenoteerde Coinbase is één van de grootste digitale marktplaatsen ter wereld voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Naast de bekende cryptomunten genre Bitcoin en Ethereum kan je er ook handelen in kleinere munten. Dogecoin was dus nog een opvallende afwezige op het platform. Daar komt vanaf deze week verandering in.

Professionele traders, voor wie de verkoop van cryptomunten dus hun voornaamste bron van inkomsten is, kunnen vanaf vandaag al Dogecoin toevoegen aan hun cryptowallet. Zo kunnen zij zich voorbereiden op de internationale handel die dan vanaf morgen van start zou gaan. Daar zijn wel bepaalde liquiditeitsvoorwaarden aan verbonden. Als particuliere belegger zal je nog even moeten wachten om nieuwe dogecoin aan te kopen. Coinbase zal op een later tijdstip een aankondiging aanmaken voor de particuliere gebruikers.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een unieke cryptomunt. De munt werd in 2013 gemaakt als een parodie op Bitcoin en is vernoemd naar een populaire internetmeme. Door de steun van bekende figuren als Elon Musk is de populariteit van de cryptomunt sinds het begin van 2021 enorm gestegen. De koers leek op weg om de kaap van 1 dollar te ronden, tot diezelfde Musk Dogecoin opnieuw deed kelderen. Volgens de real-time gegevens van CoinMarketCap balanceert Dogecoin nu rond de 0,40 dollar (0,30 euro). Daarmee is Dogecoin maar een fractie waard van Bitcoin, die 37.500 dollar (30.000 euro) waard is per munt. De voorraad lijkt wel ongelimiteerd te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business