Musk maakt einde aan thuiswerk bij Tesla

Elon Musk, baas van Tesla, maakte het zijn werknemers in een e-mail duidelijk dat thuiswerken geen optie meer is en dat ze terug naar het bureau moeten.

Dat Musk geen fan was van thuiswerk, is nooit echt een groot geheim geweest. Nu lijkt hij echter woord bij daad te voegen met een ultimatum voor zijn eigen werknemers van Tesla. In een mail aan zijn werknemers gebruikt hij harde taal om ze alsnog te overtuigen terug naar het bureau te komen. Die mail kon persbureau Reuters inkijken. Werknemers die niet van plan zijn om terug te komen, moeten het bedrijf verlaten.

“Iedereen bij Tesla moet minstens 40 uur per week op bureau zijn”, aldus Musk in zijn e-mail naar zijn werknemers. “Hoe meer senioriteit je hebt, hoe meer zichtbaar jouw aanwezigheid moet zijn. Daarom woonde ik zelf zo veel in de fabriek – zodat iedereen aan de lijn me naast hen kon zien werken. Als ik dat niet had gedaan, dan was Tesla al lang geleden failliet geweest.” Daarna maakte hij zijn standpunt duidelijk over werknemers die toch beslissen nog van thuis uit te werken: “Als je niet opdaagt, dan gaan we ervan uit dat je ontslag hebt genomen”.

Weinig ruimte

Andere bedrijven lijken de overstap toch iets meer gradueel of minder agressief te laten verlopen dan Musk, waaronder Twitter en Google. Zo maakte Twitter in maart nog bekend ook zijn eerdere belofte rond ‘eeuwig thuiswerk’ terug te willen draaien. Het begon zijn werknemers terug aan te moedigen om toch opnieuw hun plaatsen in de kantoren van bedrijf op te gaan vullen. Thuiswerk werd echter niet helemaal van tafel gegooid, en men mocht nog steeds enkele dagen thuis blijven om zo te werken.

De vraag blijft natuurlijk wat de impact wordt van de harde woorden van Musk. De kans is groot dat het gros van de werknemers terug komt. Als dit echter niet het geval is en sommigen toch beslissen om dan liever niet meer voor Tesla te werken, dan kan dit een al dan niet grote exodus bij de autofabrikant inhouden. Daarnaast zou het toekomstige werknemers van het bedrijf kunnen afschrikken om voor de fabrikant te komen werken. Het wordt nog afwachten hoe de werknemers met het bericht om zullen gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business