Nieuws

Werknemers Amazon Duitsland staken

In Duitse magazijnen van Amazon legden werknemers gisterenavond het werk neer om een beter loon te eisen, en dat net voor Prime Day.

Dat het al een tijdje rommelt in de Amerikaanse magazijnen van Amazon is allang geen geheim meer. Nu lijkt dat echter ok over te waaien naar de Europese collega’s. In de Duitse verdeelcentra werden de werknemers gisterenavond opgeroepen om het werk neer te leggen. Dat meldt een persbericht van Reuters. De Duitse vakbond Verdi riep de staking in de zeven centra uit voor betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemers van de techreus.

Door de staking nu plaats te laten vinden hopen de werknemers voldoende invloed uit te kunnen oefenen op het bedrijf. Op 12 en 13 juli vinden immers de Amazon Prime Days plaats. Tijdens deze periode strooit de techreus met kortingen, wat voor een verhoogde bezigheid in de verdeelcentra zorgt. Hiermee hopen ze eindelijk de nodige aanpassingen te kunnen bekomen, aldus Stefanie Nutzenberger van de vakbond Verd: “Onze actieve collega’s, die nu al jaren vechten voor een collectieve loonovereenkomst met Amazon, verdienen ons respect voor de moed die ze blijven tonen in deze confrontatie met de werkgever.”

Onvoldoende inspanningen

De vakbondsafgevaardigden halen zelf aan dat Amazon in het verleden de lonen reeds omhoog trok. Dit zou echter allemaal onvoldoende zijn, en dat door langere werkuren en ontoereikende tegemoetkomingen voor feestdagen. Volgens Amazon zelf moeten klanten in de regio zich geen zorgen maken en zou de staking geen invloed hebben op de dienstverlening.

Ook in de Verenigde Staten beginnen de werknemers steeds meer druk te zetten op het bedrijf. Met het opstarten van plaatselijke vakbonden hopen ze daar hun arbeidsvoorwaarden omhoog te kunnen krikken. In het verleden ging dit niet altijd van een leien dakje. Nu lijkt de beweging steeds meer tractie te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business