Dit moet je weten over Amazon Prime Day 2024

Amazon Prime Days
© Elpisterra / shutterstock.com
Amazon Prime Day komt eraan, en ook Belgische consumenten kunnen er mee van profiteren. Dit moet je weten voor je je slag slaat.

Morgen, 16 juli, is het zover: dan begint Amazon Prime Day, oftewel Amazon’s antwoord op het Black Friday-fenomeen. Gedurende twee dagen worden duizenden producten sterk afgeprijsd voor alle bezoekers die beschikken over een Prime-abonnement. Het is al het negende jaar op rij dat het hoogtepunt plaatsvindt, en Belgen kunnen voor de tweede keer mee profiteren. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Hieronder het antwoord in een notendop.

Wanneer is het Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day valt altijd in juli en dat is dit jaar niet anders. In 2024 gaat het koopjesfestijn door op 16 en 17 juli. Daarmee valt Prime Day samen met het Belgische dealseizoen, de solden. Sinds 2017 duurt Prime Day bovendien niet één, maar twee dagen. Dat betekent dat je ook op 17 juli je slag nog zal kunnen slaan. Gedurende die twee dagen wordt het dealaanbod regelmatig verversd en verschijnen er elke 5 minuten nieuwe deals. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan later opnieuw: de kans bestaat dat het artikel dan wél in korting staat.

Hoe werkt Prime Day?

Om van de Amazon Prime Day-deals te profiteren, heb je een Prime-account nodig. Amazons abonnement biedt gebruikers enkele logistieke voordelen wanneer ze bestellen op de online marktplaats, zoals next-day delivery. Daarnaast krijg je ook toegang tot de streamingdienst van Amazon, Prime Video. Het abonnement kost in België slechts 2,99 euro per maand, wat Amazon Prime één van de goedkoopste streamingdiensten maakt.

Als je enkel van de Prime-deals wil genieten, kan je ook gewoon een tijdelijk proefabonnement afsluiten voor juli. Bij die formule krijg je de Prime-voordelen 30 dagen gratis.

Welke producten kan je kopen op Prime Day?

Op Prime Day wordt geen specifiek thema aangehouden: de producten met kortingen kunnen eender wat zijn, van elektronica over witgoed tot zelfs tuingereedschap. Elk jaar is er een brede variëteit aan merken die producten met korting verkopen. Deze kan je ofwel rechtstreeks bij Amazon aanschaffen, ofwel bij andere verkopers die actief zijn op Amazon. Het is onmogelijk om op voorhand te zeggen welke producten een prijsvermindering krijgen, maar bij TechPulse houden we de beste deals steeds in het oog. Zodra er iets interessants te rapen valt, zal je dat hier kunnen lezen.

Wil je steeds op de hoogte blijven van het belangrijkste technieuws en de beste deals? Volg ons dan op WhatsApp!

amazondealse-commerceontspanningprime day

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen