Amazon Project Zero

Amazon Prime Day 2020 komt eraan, en ook Belgische consumenten kunnen er mee van profiteren. Dit moet je weten voor je je slag slaat.

Op 13 oktober is het weer zover: dan is het ‘Amazon Prime Day’, oftewel Amazons antwoord op het Black Friday-fenomeen. Gedurende 48 uur worden duizenden producten sterk afgeprijsd voor alle bezoekers die beschikken over een Prime-abonnement. Het is al het zesde jaar op rij dat het jaarlijkse hoogtepunt plaatsvindt, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Hieronder het antwoord in een notendop.

Wanneer is het Amazon Prime Day?

In 2020 valt Amazon Prime Day op 13 en 14 oktober en de eerste kortingen zullen vanaf 9 uur in onze tijdszone verschijnen. Sinds vorig jaar heeft Amazon beslist om het koopjesfestival niet één dag, maar twee dagen te laten duren. Het aanbod van deals wordt daarna continu aangevuld in die 48 uur, met nieuwe kortingen om de vijf minuten. Normaal vindt Prime Day plaats in juli, maar dit jaar moest dat omwille van het coronavirus worden uitgesteld.

Hoe werkt Prime Day?

Om van de Amazon Prime Day-deals te profiteren, heb je een Prime-account nodig. Amazons abonnement biedt gebruikers enkele logistieke voordelen wanneer ze bestellen op de online marktplaats, zoals next-day delivery, en geeft de toegang tot Amazons streamingdiensten, waaronder Prime Video, Prime Music en Prime Reading. Het abonnement kost je slechts 2,99 euro per maand. Duur is het dus niet.

Als je enkel van de Prime-deals wil genieten, kan je ook gewoon een tijdelijk proefabonnement afsluiten voor 13 oktober. Bij die formule krijg je de Prime-voordelen voor 30 dagen gratis.

Welke producten kan je (ver)kopen op Prime Day?

Op Prime Day wordt geen specifiek thema aangehouden: de producten met kortingen kunnen eender wat zijn, van elektronica tot tuingereedschap. Het is een goede gelegenheid voor kleine handelaars om hun producten aan de man te brengen. Ook Amazons eigen producten, zoals de Kindle Reader, zullen scherp worden afgeprijsd.

Waar is Prime Day actief?

Hoewel Amazon ons land meestal links laat liggen, wordt België er voor Amazon Prime Day wel bijgerekend. Naast ons land zijn de deals ook geldig in dertien andere markten, waaronder de VS, China, Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Sinds enkele jaren mag ook de Nederlandstalige website van Amazon deelnemen aan het koopjesfestival.

Geen prijsgarantie

Het nut van de Amazon Prime Day is omstreden. Aan de ene kant lokt het bezoekers naar de online marktplaats en, indien bijna de helft van de deals inderdaad voor de rekening is van kmo’s, is dat goed nieuws voor de handelaars op het platform. Aan de andere kant kan je je afvragen hoe nuttig een alternatief voor Black Friday, Cyber Monday en consoorten nog is. Op marktplaatsen als Amazon zijn kortingen en promoties bovendien schering en inslag, en de Prime Day lijkt dan meer op een campagne om snel veel Prime-abonnees te rekruteren, dan wel om de marktplaats en zijn handelaars aan te prijzen.

Hoe dan ook, je kan op 13 oktober altijd je kans wagen. Wees er dan wel zeker van om de producten nog even te googlen: de vele deals beloven dan wel een fikse korting, maar geven geen garantie op de laagste prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here