Dit moet je weten over Amazon Prime Day 2023

Amazon Prime Day
© Amazon
Amazon Prime Day komt eraan, en ook Belgische consumenten kunnen er mee van profiteren. Dit moet je weten voor je je slag slaat.

Morgen, 11 juli, is het zover: dan is het Amazon Prime Day, oftewel Amazon’s antwoord op het Black Friday-fenomeen. Gedurende twee dagen worden duizenden producten sterk afgeprijsd voor alle bezoekers die beschikken over een Prime-abonnement. Het is al het achtste jaar op rij dat het jaarlijkse hoogtepunt plaatsvindt, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Hieronder het antwoord in een notendop.

Wanneer is het Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day valt altijd in juli. Dit geldt ook voor 2023: dit jaar gaat het koopjesfestijn door op 11 en 12 juli. Daarmee valt Prime Day samen met het Belgische dealseizoen, de Solden. In 2017 besloot Amazon om het koopjesfestival niet één dag, maar twee dagen te laten duren. Dat betekent dat je ook op 12 juli nog je slag zal kunnen slaan. Het aanbod van deals wordt continu aangevuld in die 48 uur, met nieuwe kortingen om de vijf minuten.

Hoe werkt Prime Day?

Om van de Amazon Prime Day-deals te profiteren, heb je een Prime-account nodig. Amazon’s abonnement biedt gebruikers enkele logistieke voordelen wanneer ze bestellen op de online marktplaats, zoals next-day delivery en geeft de toegang tot Amazon’s streamingdienst, Prime Video. Het abonnement kost je slechts 2,99 euro per maand.

Als je enkel van de Prime-deals wil genieten, kan je ook gewoon een tijdelijk proefabonnement afsluiten voor juli. Bij die formule krijg je de Prime-voordelen voor 30 dagen gratis.

Welke producten kan je (ver)kopen op Prime Day?

Op Prime Day wordt geen specifiek thema aangehouden: de producten met kortingen kunnen eender wat zijn, van elektronica tot tuingereedschap. Het is een goede gelegenheid voor kleine handelaars om hun producten aan de man te brengen. Ook Amazon’s eigen producten, zoals de Kindle Reader, zullen scherp worden afgeprijsd.

Waar is Prime Day actief?

Prime Day komt dit jaar ook voor het eerst naar de Belgische webshop van Amazon, Amazon.com.be. Zo hoef je dus niet in één van onze buurlanden te winkelen. Naast ons land zijn de Prime-deals ook geldig in dertien andere markten, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje.

Geen prijsgarantie

Het nut van de Amazon Prime Day is omstreden. Aan de ene kant lokt het bezoekers naar de online marktplaats en, indien bijna de helft van de deals inderdaad voor de rekening is van kmo’s, is dat goed nieuws voor de handelaars op het platform. Aan de andere kant kan je je afvragen hoe nuttig een alternatief voor Black Friday, Cyber Monday en consoorten nog is.

Op marktplaatsen als deze zijn kortingen en promoties bovendien schering en inslag, en de Prime Day lijkt dan meer op een campagne om snel veel Prime-abonnees te rekruteren, dan wel om de marktplaats en zijn handelaars aan te prijzen.

Uitgelicht artikel Amazon Frankrijk Amazon arriveert nu ook in België

Hoe dan ook, je kan in juli altijd je kans wagen. Wees er dan wel zeker van om de producten nog even te googlen: de vele deals beloven dan wel een fikse korting, maar geven geen garantie op de laagste prijs. De meest interessante deals vind je tijdens Amazon Prime Day terug op TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business