Twitter trekt Elon Musk voor de rechter om hem toch te dwingen verder te gaan met de overname, en dat tegen het afgesproken bedrag van 44 miljard dollar.


Twitter blijft niet bij de pakken neerzitten. Het bedrijf trekt ten strijde tegen Elon Musk en sleept hem voor het gerecht om alsnog de overname door te laten gaan. Dat meldt Reuters in een bericht. Zij eisen het volledige eerder afgesproken bedrag van 44 miljard dollar, oftewel 54,20 dollar per aandeel van Twitter.

In hun aanklacht lijkt Twitter wel voor een harde taal te kiezen “Musk gelooft blijkbaar dat hij – in tegenstelling tot elke andere partij die onder de contractwet van Delaware valt – vrij is om van gedachte te veranderen, het bedrijf te vernielen, zijn werking te verstoren, de waarde van de aandeelhouders neer te halen en weg te wandelen”, zo valt er in het document te lezen. “Twitter voert deze actie uit om Musk te weerhouden van verdere breuken, om Musk te bevelen om zijn wettelijke obligaties na te komen, en om de verderzetting van de overname af te dwingen voor de vervulling van de enkele openstaande voorwaarden.”

‘Hypocriet’

Ze zijn van mening dat Musk ‘hypocriet’ reageerde door de overname af te blazen. Hij zou volgens hen het platform zelf van spam willen ontdoen, maar vroeg daarna wel de nodige bevestiging dat spam geen te grote invloed heeft op de werking van de dienst. De daling van de waarde van de aandelen zou naar verluidt de grootste factor zijn geweest in zijn beslissing om de stap terug te draaien.


Zoals steeds wordt het nog even wachten alvorens de rechtszaak daadwerkelijk van start gaat. Als we een beetje van de huidige aandacht aan de strijd tussen Twitter en Musk mogen uitgaan, dan belooft het een interessant proces te worden. Het is momenteel nog zeer moeilijk om in te schatten wie het nu juist bij het rechte eind heeft, al lijkt Twitter momenteel toch in het voordeel. Ongeacht de uitkomst vermoeden we dat het resultaat nog lang zijn sporen zal nalaten op het techlandschap, en mogelijk ook op de reputatie van Musk.