Nieuws

Bosch investeert 3 miljard euro in Europese chips

Techreus Bosch pompt met een nieuwe investering 3 miljard euro in de productie van chips op Europese bodem, waaronder voor de opening van nieuwe centra.

In de stijgende aandacht in de productie van chips in Europa laat ook Bosch van zich horen. De elektronicaproducent wilt zo’n flinke 3 miljard euro steken in de Europese chipproductie. Het bedrijf maakte de investering bekend in een persbericht op zijn website. De hoofdfocus ligt op het uitbreiden en maken van nieuwe productiefaciliteiten in Europa, waaronder Duitsland.

“Microelektronica zijn de toekomst en vitaal voor het succes van alle takken van Bosch”, zo stelt Dr. Stefan Hartung, voorzitter van de raad van bestuur van Bosch. “Hiermee hebben we de belangrijkste sleutel in handen voor de mobiliteit van morgen, het IoT, en voor wat we bij Bosch technologie noemen die ‘Ontwikkeld is voor het leven’.”

Meerdere projecten

Het geld zal worden besteed aan allerlei verscheidene projecten. Zo worden er onder meer twee nieuwe ontwikkelingscentra gebouwd, en dat voor 170 miljoen euro. Deze zouden in Reutlingen en Desden komen. Vorig jaar zagen we in het Duitse Dresden de opening van een gloednieuwe chipfabriek. Hier had het bedrijf al één miljard euro voor opzij gezet. Deze fabriek zal dan ook verder uitgebreid worden met een fabriek voor de productie van wafers. Hier zetten ze 250 miljoen euro voor opzij. Hoe ze de rest van de investering willen besteden, is nog niet duidelijk.

Voor de investering gaven ze al wel aan steun te zoeken bij de Europese Unie, en dat via het Projects of Common European Interests. Hiermee hopen ze hun steentje bij te kunnen dragen aan de Europese doelstellingen om de chipproductie te verdubbelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business