Elon Musk wilt graag extra tijd krijgen om zijn verdediging voor het laten afspringen van de overname van Twitter te kunnen voorbereiden.


Iedereen die hoopte op een snelle afhandeling van de oorlog tussen Musk en Twitter zal beetje bedrogen uitkomen, al mag het je amper verbazen. Het berichtenplatform verzocht vorige week al om het proces zo snel mogelijk te laten plaatsvinden, maar Musk heeft toch liever wat extra tijd. Dat meldt Reuters in een bericht. Hij zou namelijk vorige vrijdag een motie hebben ingediend met de vraag dat eerdere verzoek van Twitter te verwerpen.

Volgens de advocaten van Musk is het verzoek voor een snelle afhandeling slechts een tactiek van Twitter om de waarheid over de werkelijke hoeveelheid spamaccounts te verhullen. Zij vinden het verzoek ‘niet te rechtvaardigen’. Het wordt nog afwachten wat er met de motie gebeurt. Dit ligt nu in de handen van de rechtbank in Delaware.

Twitter lijkt echter vastberaden om de overname af te dwingen. Twee weken geleden gaf Musk te kennen dat hij zijn overname van de dienst wilt opblazen. Hij zou namelijk niet voldoende informatie hebben verkregen van het platform rond de werkelijke hoeveelheid spamaccounts. Volgens Twitter gaat het echter om een drogreden van de Tesla-baas om uit de deal onderuit te kunnen muizen. Ze stellen dat hij van mening is dat hij met 44 miljard dollar teveel heeft betaald. De techreus zou om een rechtszaak in september vragen. De overname-overeenkomst met Musk zou immers op 25 oktober vervallen.