Nieuws

Microsoft bouwt sociaal netwerk binnen Teams uit

Microsoft kondigt de komst aan van Viva Engage, een nieuw sociaal platform binnen Teams en Microsoft 365 dat bedrijven en werknemers moet verbinden.

Microsoft is met LinkedIn reeds de dominante speler op vlak van professionele sociale platformen, maar daar lijkt het nu nog een schepje bovenop te willen doen. De techreus introduceert op zijn website Viva Engage. Dit moet een nieuwe manier vormen om mensen binnen en tussen bedrijven met elkaar te laten interageren. Het platform zit geïntegreerd in Microsoft Teams en 365 en zal in augustus Communities in Teams vervangen.

Als we het huidige voorgestelde ontwerp kijken, dan valt het wel hard op dat ze hiermee in de richting van Facebook gaan. Net als bij andere socialemediaplatformen krijg je bij Viva Engage ook de kans om posts te plaatsen, en in dit geval tevens verhalen in de vorm van Stories. Met Stories kan je allerlei content in de vorm van video’s en afbeeldingen delen met vrienden en collega’s. Om deze Stories van anderen te zien kan je in een aparte tab terecht.

Je hebt tevens toegang tot allerlei groepen, en dat zowel via Microsoft Teams op jouw desktop, browser en mobiele toestel. Viva Engage vormt een onderdeel van het grotere Microsoft Viva-pakket. Daarmee zal het dus ook gratis beschikbaar zijn voor alle klanten van Microsoft 365. Gebruikers moeten wel over een licentie voor Yammer beschikken om ermee aan de slag te kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business